BREAKING NEWS Buzau
16h 32' POLITIC Buzau
Joi, 19 februarie 2015

Boşcodeală rămâne şef al PSD Buzău. În partid s-a declanşat război pe faţă UPDATE, DECLARAŢII

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
5 voturi 2637 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [16:32] 19 FEB 2015 › Ciolacu ar putea candida, totuşi la şefia PSD, iar senatorul Teodorovici pentru preşedinte executiv


Deputatul Marcel Ciolacu ar putea candida la şefia PSD Buzău, doar în condiţiile în care până la organizarea de alegeri, Constantin Boşcodeală va primi un verdict final în procesul de la Braşov şi acesta va fi negativ astfel că nu va mai merge la alegeri.

Ciolacu a declarat pentru sansanews.ro că la alegerile pentru cele mai importante funcţii în PSD Buzău, din primăvară, el va face tandem cu senatorul de Buzău, Eugen Teodorovici. Mai precis, el va candida pentru preşedinţia judeţeană, iar actualul ministru al Fondurilor Europene, pentru fucţia de preşedinte executiv, post ocupat acum de deputatul Marian Ghiveciu.



UPDATE [12:32] 19 FEB 2015 ›
Senatorul Victor Mocanu susţine că Boşcodeală trebuie, totuşi, să demisioneze

Într-un interviu acordat reporterilor Focus FM Regional, senatorul Victor Mocanu îi dă o replică lui C-tin Boşcodeală. Întrebat dacă va demisiona din PSD în cazul în care Ciolacu ar deveni preşedinte interimar la Buzău, Victor Mocanu a zis:

“Eu cred că dacă preşedintele organizaţiei judeţene îşi va da demisia, am înţeles că nu a dat-o până acum, normal şi statutar este ca preşedinţia organizaţiei judeţene să fie preluată de preşedintele executiv şi nu de unul dintre vicepreşedinţi. Biroul Permanent Naţional poate să stabileasă un delegat de la Centru pentru a îndeplini prerogativele de preşedinte interimar la organizaţia judeţeană Buzău. Nu am purtat cu nimeni nicio discuţia dar acesta este spiritul statutului şi cred că aşa trebuie să se întâmple, faptul că altcineva sau alţi colegi umblă cu aceste chestiuni cred că sunt în afara statutului şi la urma urmei cred că ar trebui sancţionaţi de partid.

Preşedintele organizaţiei a anunţat că nu i-a fost acceptată demisia şi rămâne în funcţie până la alegerile din primăvară

Vă spun categoric că nu s-a pus în discuţie această chestiune, este un neadevăr că nu i-a acceptat demisia conducerea partidului. Adevărul este că nu a ajuns încă la Bucureşti demisia lui. 

Preşedintele organizaţiei rămâne C-tin Boşcodeală. Există o starea de nemulţumire faţă de această stare de fapt?

O persoană care o instanţă, chiar dacă e prima instanţă, a pronunţat o hotărîre de sancţionare a faptelor penale, cred că persoana respectivă pentru binele organizaţiei trebuie să facă un pas înapoi

Dacă în cazul dv, dacă veţi primi o astfel de soluţie dată de instanţă?

Eu nu conduc organizaţia judeţeană Buzău,  am o funcţie de vicepreşedinte alături de alţi 11 vicepreşedinţi. O să renunţ la funcţia politică dar sper din tot sufletul că nu se va întîmpla acest lucru, nu de a renunţa ci de primi o sancţiune.

Îi cereţi preşedintelul organizaţiei să îşi prezinte demisia?

Eu nu cred că trebuie să facem acest lucru ci preşedintele organizaţie trebui să facă şi sper că îşi dă seama de acest lucru dând la o parte orgolii personale şi ţinând cont că interesul organizaţiei judeţene este de a aduce tineri şi oameni, de schimbare a structurii organizaţiei şi de calitatea orgnaizaţiei judeţene

Va fi linişte în organizaţie în perioada următoare?

Din punctul meu de vedere va fi linişte dar realizându-se şi aceste observaţii pe care le-am făcut eu”


UPDATE [11:46] 19 FEB 2015 › Iată ce a declarat Constantin Boşcodeală pentru Focus FM Regional cu puţin timp în urmă:

“Având în vedere că demisia mea nu a fost acceptată de către preşedintele Ponta şi având în vedere că în PSD vor avea loc alegeri în toate organizaţiile de jos până sus începând cu luna aprilie este foarte clar că am rămas preşedinte şi ca urmare, lucrurile vor decurge normal

Din cunoştinţele mele, am auzit că există 3 parlamentari buzoieni pe care eu nici nu i-am văzut în ultimul timp prin Buzău respectiv un deputat Ghiveciu, un senator Mocanu şi un deputat tot Mocanu care ameninţau cu demisia din partid dacă va fi pus deputatul Marcel Ciolacu în locul meu. Cred că asta este un şantaj şi după părerea mea, nici nu ar mai sta nimeni cu ei la discuţii

Probleme în organizaţie oricum sunt, organizaţia PSD Buzău numără 78 de primari din 87, are majoritate în CJ, în Consiliul Municipal, deci oriunde sunt probleme. Aceste trei persoane care au probleme şi, de altfel, nici  nu prea i-am văzut prin Buzău cred că de un an de zile”





Replica lui Ciolacu
Şi deputatul Marcel Ciolacu, preşedinte al organizaţiei municipale PSD Buzău a emis un punct de vedere în legătură cu conflictul iscat miercuri seară. El a spus că:

 “În cadrul Biroului Permanent Naţional de ieri a fost numit interimar la Ialomiţa dl Marian Neacşu care nu este preşedinte executiv. Chestiunea cu Statutul este o aiureală. BPN propune şi votează  dar văd că ei sunt disperaţi, (n.r. senatorul Victor Mocanu, deputatul Adrian Mocanu şi deputatul Marian Ghiveciu). Eu fac acum echipă cu senatorul de Buzău, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi vom merge în echipă şi în alegerile din partid. Refuzul preşedintelui Victor Ponta de a accepta demisia domnului Boşcodeală e un lucru normal ţinând cont că sub conducerea sa, PSD Buzău a fost cel mai puternic din toate timpurile”. 




Replica deputatului Ghiveciu
Deputatul PSD Marian Ghiveciu contraatacă la acuzele lui Boşcodeală. Preşedintele executiv al PSD Buzău nu a putut fi contactat de reporterii sansanews.ro pe numerele de telefon cunoscute însă, o declaraţie a sa a apărut pe site-ul stiripesurse.ro.

"Nu l-a forţat nimeni din partid să-ţi dea demisia. Dupa intenţia de a demisiona a spus că-l susţine pe Marcel Ciolacu. Păi dânsul să puna mâna să citească Statutul PSD, pentru că, în cazul în care preşedintele îşi dă demisia, este numit interimar preşedintele executiv, aşa cum în orice instituţie a statului, când directorul general absentează, directorul adjunct îi ţine locul.

Mai departe, nu poate să fie un şantaj. Dânsul confundă organizaţia judeteană de partid cu afacerile proprii. Nu laşi moştenitor la partid, da? Aici este democraţie şi trebuie să rămână interimar preşedintele executiv, asa spune Statutul. Şantaj la cine? Deci este o chestiune de onoare. În cazul în care nu se respectă Statutul la organizaţia judeţeana Buzău, eu mi-am făcut datoria de partid şi sunt liber să fac ce vreau, da? Eu nu ameninţ pe nimeni, dar asta e regula jocului: preşedintele executiv rămâne preşedinte interimar. De ce să facem altfel, că aşa vrea dânsul? Toţi trebuie să respectăm Statutul. Lui Ponta, când e plecat în deplasare, cine-i ţine locul la partid, dl. Dragnea sau un preşedinte judeţean? Sau la centru se respectă regula şi in teritoriu nu se respectă?

Referitor la faptul că de un an de zile nu m-a văzut prin Buzău, dânsul să se uite pe rezultatul alegerilor, în colegiul meu am obţinut peste 70%, dânsul a obţinut sub 50%, iar dânsul nu ştiu cât merge prin teritoriu, că în municipiu e uşor. De exemplu, unde a facut dânsul campanie? Oricum nu s-a ocupat de organizaţie, staţi liniştit, nu s-au facut şedinţele Biroului Judeţean de peste un an de zile, iar la sediul organizaţiei judeţene PSD Buzău nu s-a mai organizat o conferinţă de presă de doi ani de zile", a declarat preşedintele executiv al PSD Buzău, Marian Ghiveciu, pentru stiripesurse.ro.


Primarul Constantin Boşcodeală, rămâne şef al organizaţiei judeţene PSD Buzău.

Săptămâna trecută, după ce Judecătoria Braşov l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, Boşcodeală a anunţat că îşi va da demisia din fruntea PSD Buzău şi că va delega atribuţiile de primar dcelor doi viceprimari. Demisia a ajuns pe biroul liderului naţional al social demorcaţilor, premierul Victor Ponta care a respins-o.

Boşcodeală a trecut însă la un atac dur la adresa unor parlamentari de Buzău pe care-i acuză de şantaj politic. Concret, el spune că senatorul Victor Mocanu şi fiul său deputatul Adrian Mocanu şi deputatul Marian Ghiveciu au declarat în interiorul partidului că dacă deputautul Marcel Ciolacu preia conducere filialei judeţene, ei pleacă din PSD
Vom reveni.


Etichete: ciolacu |  ghiveciu |  mocanu |  politic |  psd |  Boscodeala |  Buzau |  Constantin |  ramane
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 2   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU