13 [MAR 18] POLITIC Buzau
Marţi, 13 martie 2018

Congresul PSD a trecut, analizele rămîn

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
7 voturi 2230 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Poziţia de noncombat adoptată de PSD în lupta pentru funcţii în noua arhitectură de conducere a partidului aleasă la Congresul Extraordinar de sîmbătă de la Sala Palatului crează frustrări în activul de partid social-democrat.


Nemulţumiţii susţin că, deşi Buzăul are una dintre cele mai puternice opoziţii din ţară, nu a emis nici o pretenţie pentru vreun post important la Centru, în condiţiile în care în vechiul guvern PSD Buzău a avut un vicepremier şi portofoliul Ministerului Culturii, plus cîţiva secretari de stat şi directori în aparatul de stat central. Acum PSD Buzău s-a mulţumit cu susţinerea lui Marian Oprişan, şeful CJ Vrancea şi a unei doamne din Tulcea, Mirela Furtună pentru funcţiile de vicepreşedinţi regionali şi votul delegaţiilor „conform propriilor conştiinţe pentru celelalte posturi de la vîrful partidului.

Un judeţ izolat

Unii pedesişti din teritoriu susţin ca pot înţelege logica potrivit căreia preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, trebuia să stea cu capul la cutie după ce a pierdut meciul cu Liviu Dragnea susţinînd guvernul Tudose pe bază de prietenie. Şi ca totul se va rectifica după ce Dragnea, aşa cum speculează unii, va pierde puterea în partid. Pe de altă parte, a plasa întreaga organizaţie cu fruntea la pământ ar putea fi o strategie păguboasă şi ar izola judeţul de legăturile, mai ales financiare şi lobbystice, cu actualul Guvern. Iar, mai mult trîmbiţatului proiect al Centurii de Est a oraşului i se va pune cruce, iar banii se vor duce la Vrancea unde Marian Oprişan zice că va face totul pentru construirea unui aeroport care să deservească Brăila, Galaţiul şi Focşanii. În plus, actuala situaţie îi pune pe parlamentarii de Buzău în postura de a face figuraţie în băncile Casei Poporului creînd imaginea, fie că nu sunt în stare de nimic, fie că trebuie să facă joc de glezne şi ciocul mic pentru a nu trece peste Ciolacu, cel care i-a propulsat pe liste.


Un moment sensibil 

Iată o situaţie sensibilă a întregii organizaţii pesediste buzoiene care a ajuns din top 5 pe ţară la categoria”şi altele” datorită unui strategii politice lansate de la conducerea filialei pe care mulţi pesedişti din judeţ nu o înţeleg pur şi simpluEtichete: analiza |  Congres |  Marcel Ciolacu |  PSD Buzau
Voteaza articolul: bun: 6  |  slab: 1   5

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU