11h 09' POLITIC Buzau
Joi, 30 octombrie 2014

Circ! A picat iar proiectul Muzeul Judeţean! Iată cum a pornit tot scandalul

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1489 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [11:09] 30 OCT 2014 ›


Redeschiderea Muzeului, cel mai fierbinte punct al ordinii de zi al şedinţei Consiliului Judeţean a iscat scandal încă înainte de a fi supus la vot. A fost o şedinţă plină de discursuri, de rugăminţi, de ironii gratuite, de replici tăioase, cu invocarea DNA-ului. 

Preşedintele CJ, Cristi Bîgiu a încercat să-l pună la punct pe consilierul PDL Raul Florescu pentru că a zâmbit ironic în timp ce directorii celor trei instituţii găzduite de Muzeul Judeţean, prezenţi la şedinţă, au cerut aleşilor judeţeni să voteze pentru darea în folosinţă a clădirii din Bulevardul Bălcescu. Florescu a luat-o în nume personal şi s-a răstit la şeful CJ căruia i-a replicat că nu datorează nimănui explicaţii. 

 Proiectul de hotărâre a întrunit 22 de voturi, din partea PSD, PLR şi a independenţilor, în timp ce reprezentanţii PNL au absentat, iar cei de la PDL, împreună cu singurul consilier PP-DD prezent în sală s-au abţinut. Raul Florescu, parcă mai rupt ca oricând de realitate a dat nişte explicaţii aiuritoare, aducând în discuţie subiectul Maternitatea, şi făcând nişte similitudini total anapoda între cele două obiective. Mai mult, el a declarat că nu vrea să voteze ceva ce-l poate duce în faţa organelor de anchetă ale DNA. De unde şi până unde deschiderea Muzeului Judeţean ar trebui cercetată de procurorii anticorupţie, ştie probabil doar Florescu. El a insistat că s-au petrecut lucruri necurate în timpul reabilitării imobilulului, dar a refuzat să ofere măcar un indiciu în acest sens, de unde se poate trage concluzia că adversarii săi politici, care l-au atacat în şedinţă, au avut dreptate de acestă dată şi că abţinerea de la vot este rezultatul unei răfuieli.  

Delir! "Tentativă de mineriadă"

În sală au fost prezenţi profesori de la Şcoala Populară de Artă, directorul Teatrului George Ciprian şi noul director al Muzeului Judeţean, care au încercat să-i convingă pe consilieri cât de importantă este pentru comunitate inaugurarea clădirii. Intervenţiile acestora au fost catalogate la finalul şedinţei de către acelaşi Raul Florescu drept o „tentativă de mineriadă”, acuzând angajaţi ai Consiliului Judeţean că ar fi pus totul la cale. După care a revenit discursul sec despre Maternitate şi Spitalul Judeţean, fără nici o legătură cu subiectul disputei de astăzi. 

Iată declaraţiile de după votul în urma căruia s-a respins proiectul privind darea în adminsitrarea a noului sediu al Muzeului Judeţean, Teatrului "G. Ciprian" şi a Centrului de Cultură.

“Astăzi aţi asistat la o încercare de mineriadă care a fost orchestrată, inclusiv de angajaţi ai CJ care-şi au copii la această Şcoală Populară de Artă. Ştiu dar nu vreau să nominalizez cine a orchestrat“, a declarat consilierul PDL, Raul Florescu. 

“Ieri în şedinţa de comisie, domnul Bădulescu, consilier al PNl a fost întrebat de ce votează împotrivă şi a zis că: “îl pedepsesc pe Bîgiu“. Nu ştiu cine se crede domnul Bădulescu de poate să pedepsească dar credeţi-mă că nu mă pedepseşte pe mine, este vorba doar despre comunitate. Este uşor să ne ascundem în spatele vorbelor şi să spunem ce eforturi depunem noi pentru binele comunităţii cînd ne întîlnim cu oamenii şi acum să voteze împotrivă. Îmi pare rău că consilierii PNL nu s-au prezentat la această şedinţă, consilierii PDL şi ai PP-DD aţi votat împotrivă“, a afirmat Cristi Bîgiu, preşedinte Consiliul Judeţean.

“Îmi pare rău că colegii noştri iar în privat prietenii noştri, cred că haina politică trebuie să ne-o lăsăm la uşă, aici facem doar administraţie au transformat în ultima perioadă şedinţele de CJ într-o campanie electorală deşănţată. Eu vă înţeleg frustrările, fiecare avem frustrările noastre, înţeleg că şi noaptea şi dimineaţa şi după-amiaza visaţi doar poate-poate din cauza impotenţei dumneavoastre politice mai vine cineva ca să luaţi şi dumneavoastră cîteva firimituri. Eu vă înţeleg frustrarea că n-aţi obţinut postul de vicepreşedinte al CJ“, a afirmat Emanoil Neagu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean. Proiectul privind deschiderea Muzeului Judeţean a picat pentru a treia oară. În şedinţa ordinară de azi, consilierii PDL şi PP-DD s-au abţinut de la vot iar consilierii PNL, inclusiv vicepreşedintele Cristi Romanescu au absentat. În favoarea proiectului au votat aleşii PSD împreună cu preşedintele CJ, Cristi Bîgiu, cei 3 consilieri PLR şi cei doi independenţi.  Etichete: Judeţean |  Muzeul |  picat |  proiectul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU