14h 05' POLITIC Buzau
Joi, 13 iunie 2019

Contre între liderii PSD. CEx: Congresul va avea loc pe 29 iunie

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1778 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [14:05] 13 IUN 2019 › Congresul pentru alegerea președintelui, președintelui executiv și secretarului general al PSD va avea loc pe 29 iunie, spun surse centrale. Decizia ar fi fost fost luată deja în ședința Comitetului Executiv Național al partidului, deși au existat lideri care ar fi vrut ca alegerile să fie amânate. Surse centrale susțin că inclusiv liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, ar fi dorit amânarea Congresului.


UPDATE [12:42] 13 IUN 2019 ›

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, a respins categoric, joi, varianta amânării congresului social-democraţilor programat pentru 29 iunie. Dăncilă a precizat  că o decizie în acest sens a fost luată deja într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

 

Liderii social democrați se întâlnesc joi într-o ședință extraordinară a Comitetului Executiv Național al PSD.  Ședința este dedicată pregătirii Congresului în care să fie alesi noul președinte al PSD, președintele executiv și secretarul general.   Surse din partid spun că în ședință se va propune din nou amânarea Congresului din 29 iunie și că sunt mai mulți lideri care susțin această idee, printre aceștia aflându-se inclusiv președintele  Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzău, alături de Paul Stănescu și Gabriela Firea.  
Pe de altă parte, președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a declarat, înainte de începerea ședinței, că nu este de acord cu amânarea datei la care să aibă loc congresul de alegeri. „Nu există asta (să nu fie ales preşedinte PSD -n.r.). Nu există nicio posibilitate pentru că PSD e un partid extrem de serios, aplecat asupra problemelor românilor. Noi dacă am luat o decizie în CEx, o vom respecta. Eu nu aş fi de acord (cu amânarea Congresului -n.r.), că nu suntem răzgândaci, să ne culcăm seara cu o decizie şi să ne trezim dimineaţa cu altă decizie, este aberant. În toată lumea civilizată, când îţi pleacă şeful partidului sau ţi-l arestează, se fac alegeri şi se alege preşedintele”, a spus Oprișan.
Până acum doar Viorica Dăncilă a anunţat că ar dori şefia PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Marcel Ciolacu, şeful Camerei Deputaţilor, a anunţat că nu va candida la Congres, decizia fiind luată în urma unei discuţii cu preşedintele interimar, Viorica Dăncilă.
La Congres se vor vota preşedintele partidului, preşedintele executiv şi secretarul general, cele trei posturi rămase vacante, după plecarea lui Dragnea la închisoare.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU