14h 58' POLITIC Buzau
Luni, 10 iunie 2019

Ciolacu către Oprișan, în CEX-ul PSD: ”Vrei bătaie?”

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2285 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [14:58] 10 IUN 2019 › La finalul ședinței BPN a PSD, preşedintele interimar al partidului, Viorica Dăncilă, a declarat că ar fi bine să fie mai mulţi candidaţi la funcţia de preşedinte al PSD la congresul din 29 iunie şi a apreciat că viitorul lider al formaţiunii trebuie să fie un om echilibrat, proeuropean, ataşat valorilor social-democrate, un om hotărât, în stare să ridice toate barierele.UPDATE [11:30] 10 IUN 2019 › Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a confirmat luni, la sediul central al partidului, tensiunile de la finele săptămânii trecute din Comitetul Executiv Național al partidului
Printre altele, Firea a povestit că vicepreședintele PSD Marian Oprișan l-a acuzat pe fostul președinte executiv PSD Paul Stănescu, pe grupul intern de WhatsApp al liderilor partidului, că vrea să facă PSD „mic” și să i-l dea lui Victor Ponta.
Totodată, vicepreședintele PSD Gabriela Firea a spus că îi este groază de faptul că vicepreședintele PSD Marian Oprișan conduce grupul de lucru care elaborează strategia politică a partidului în vederea Congresului din 29 iunie.
”Îmi e groază, mă îngrozesc. Dacă după elucubraţiile spuse CEx-ul trecut de către domnul Oprişan, încă ne mai bazăm pe dumnealui să ne facă strategia politică a partidului, eu ce să spun. O să citesc partea din strategie care nu-i aparţine domnului Oprişan”, a spus, luni, Gabriela Firea.
Biroul Permanent Național al PSD s-a întrunit luni, cu începere de la ora 11.00. Social democrații vor discuta despre pregătirea congresului și noile propuneri de vicepremieri.


Ciolacu are o dispută mai veche cu șeful PSD Vrancea

Dispute dure între liderii PSD din Buzău și Vrancea. Surse de presă relatează că la Comitetul Executiv de la sfârșitul săptămânii trecute, Marian Oprișan s-ar fi plâns colegilor că Marcel Ciolacu l-a înjurat pe hol, iar acesta din urmă l-ar fi întrebat direct pe Oprișan, în auzul colegilor prezenți, dacă vrea să ia bătaie. Tensiunile au fost prezente pe toată durata lucrărilor Comitetului Executiv de vineri al PSD. Marian Oprișan și Marcel Ciolacu s-au poziționat în tabere diferite. Potrivit presei centrale, în timpul ședinței în care președintele PSD, Viorica Dăncilă a anunțat convocarea unui congres extraordinar, spiritele s-au încins. Când actualul premier a explicat că nu a participat la elaborarea bugetului pe 2019, liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, ar fi spus în șoaptă că trebuia să-și dea demisia, apreciere preluată și rostită cu voce tare de Marian Oprișan care l-a pârât, astfel, pe Ciolacu Vioricăi Dăncilă. Practic, Marian Oprişan a întrerupt şedinţa şi l-a pârât pe Ciolacu. ,,Auziţi ce spune, doamna premier, că ar fi trebuit să vă daţi demisia", a spus liderul PSD Vrancea. Dăncilă le-a spus colegilor că s-a gândit în acel moment să-şi dea demisia, dar a renunţat apoi la idee ca PSD să nu piardă guvernarea. Liderul PSD Vrancea a avut un schimb de replici şi cu primarul Capitalei Gabriela Firea. Marian Oprişan i-a acuzat pe Paul Stănescu şi Gabriela Firea că vor să pună PSD în braţele lui Victor Ponta. ,,Nu ţi-e ruşine să mă acuzi pe mine de aşa ceva?", i-a răspuns Gabriela Firea lui Oprişan.La reuniunea social-democraților de la finele săptămânii trecute, Paul Stănescu, președinte executiv interimar, și-a dat demisia invocând motive personale. Gestul său este legat însă de un conflict care ar fi intervenit între Stănescu și Dăncilă. Paul Stănescu îi are de partea sa pe Marcel Ciolacu și Gabriela Firea și controlează un număr de parlamentari cu care ar putea influența votul la o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU