28 [MAI 19] POLITIC Buzau
Marţi, 28 mai 2019

UPDATE Cine va face analiza rezultatelor alegerilor europarlamentare

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1949 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Înfrângerile suferite de social-democrați în mai multe fiefuri, între care şi Buzău, nu numai că sunt surprinzătoare, dar vor fi urmate de anumite costuri politice. Deocamdată, urmează analizele. În Buzău, analizele vor viza, în primul rând, scorul de la nivelul municipiului Buzău. Este pentru prima oară în istoria alegerilor postdecembriste când PSD este învins în municipiul reședință de județ de către USR-Plus
Costurile acestei bătălii politice pierdute nu vor putea fi transferate numai la nivelul conducerii centrale a PSD. Primarul  Constantin Toma care conduce organizația municipală PSD va avea de explicat, în cadrul organizației județene, căderea în preferințele electorale dar nu este  este singurul fief pesedist din Buzău unde social-democrații au fost coborâți de pe prima poziție. O situație similară este și în orașul Nehoiu unde PNL a câștigat detașat, la o distanță de aproape 10 procente. La rândul său, liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, va avea de explicat conducerii centrale a partidului aceste scoruri desi pesedistii buzoieni au ocupat locul 6 la nivel central cu 33,4 % dupa Teleorman 47% Olt 44,5% Olt 44,5% Dolj 40%.Dar iata ce spunea  primarul Constantin Toma,presedinte al organizatiei municipale Buzau a PSD, la scurt timp dupa inchiderea urnelor ,, Bineînțeles că este un rezultat, și bănuiam de dimineață, în momentul în care am văzut o asemenea prezență, cea mai mare din ultimii 20 de ani, că rezultatul nu va fi favorabil PSD-ului. Au ieșit foarte mulți tineri la vot, mă bucur pentru treaba asta, și sper, toată clasa politică, nu pierde PSD-ul, sau câștigă un alt partid sau alte partide. Problema este ce facem cu această țară. Ne zbatem, după '90, în aceeași pată de jos a clasamentului, ca să spun așa, a Uniunii Europene, în sensul în care s-a creat, așa, o distanță foarte mare față de, nu numai de țările dezvoltate, ci și față de țările din Europa de Est. Așteptările oamenilor sunt foarte mari și, din această cauză, indiferent cine va câștiga aceste alegeri, alegerile următoare, alegerile de la anul, trebuie să facă mult mai mult față de ce s-a întâmplat până acum. Deci este un rezultat, pe undeva, vis-a-vis de comunicarea care s-a făcut la București și imaginea, să nu ne ascundem după deget, proastă creată, chiar dacă rezultatele, în multe zone, au fost bune."Asadar ,toate acestea necesita o privire mai atenta asupra intregului tablou politic de la nivelul judetului Buzau aspect asupra carora vom revenii


 Ultima ora!
Marti dimineata ,primarul Constantin Toma,presedintele organizatiei unicipale Buzau a PSD a reiterat ceea ce a spus duminica noaptea ,la cald dupa seara alegerilor.Si anume ca rezultatul slab a filialei pecare o conduce este cauzat de Liviu Dragnea.Intr-o postare pe contul sau de FB ,Toma a scris:,,Fără Dragnea...
Imediat după căderea Guvernului Mihai Tudose am scris câteva cuvinte cu titlul de mai sus.
Acum, după pierderea alegerilor europarlamentare de către PSD, inclusiv în municipiul Buzău, îmi dau seama că s-a votat cu multă ură împotriva unui om și a sistemului creat la nivel național de către acesta. Chiar dacă s-au luat și unele măsuri bune în ultimii 3 ani, s-a uitat de cei peste 5 milioane de români care au "ales" să se mute în străinătate.
De asemeni s-au luat multe măsuri doar în spirit electoral și acest lucru nu are cum să ne ajute ca țară pe distanță lungă.
Din această cauză foarte mulți din românii de afară și din țară s-au simțit de multe ori umiliți!
Redau în continuare mesajul meu postat pe Facebook la data de 20 septembrie 2018 , care a avut atunci 38.616 vizualizări și 433 comentarii:
"Fără Dragnea...
Nu cred că vreodată după 1990 a fost vreun om care să aibă atâția oameni împotriva sa, inclusiv din propria echipă. 
Liviu Dragnea și-a confiscat propriul partid și prin faptul că PSD-ul a câștigat alegerile, a confiscat și țara!
Îi felicit pe Marcel Ciolacu și pe ceilalți colegi din conducere care au demarat acțiunea de schimbare a acestui lider ce nu-și înțelege rostul!
Țara și fiecare român au nevoie de altceva!"
Cred în înțelepciunea românilor și acest vot ar trebui să reașeze lucrurile într-o normalitate care să pună în valoare potențialul imens pe care-l avem ca țară!
Ca primar ales al Buzăului, pe listele PSD, îmi voi face treaba cu și mai multă îndârjire pentru a face din orașul nostru un model de dezvoltare.
Sunt convins, de asemenea, că PSD-ul ca partid va avea puterea să-și revină alegându-și cu mai multă înțelepciune conducătorii.
Mulțumesc întregii echipe PSD de la Buzău, în frunte cu domnul Marcel Ciolacu care m-a ajutat și mă ajută necondiționat pentru schimbarea orașului în bine.
În viață sunt întotdeauna și bune și rele și trebuie să învățăm mai ales din greșeli făcute cu voie sau fără voie!"

  Pe de alta parte,USR Buzau are ,si ea ,o explicatie pentru rezultatul foarte bun obtinut ,duminica ,la urne in municipiul Buzau .Pe pagina oficiala de FB Uniunea a posta ,tot marti dimineata, un text cu aspect de proprie analiza.Iata-l:,,Cu toate că primarul Constantin Toma a susținut campania candidatului PSD Andrei Cristea , investind sume colosale în propaganda online și în materialele imprimate, numele sau si realizarile cu care s-au laudat, nu au convins decat pe 23% dintre alegatori.
Alianța USR PLUS a castigat cu 24% alegerile europarlamentare in municipiul Buzău. Meritul acestui rezultat este al cetățenilor constienti ca este nevoie de implicarea lor masiva pentru a schimba destinul orasului Buzau si al Romaniei. Membrii Alianței si sustinatorii acesteia au făcut o campanie continua, timp de două luni, cu prezente zilnice in strada, discutând cu cetățenii si construind impreuna o alternativa europeana.
Membrii Aliantei nu au fost la prima experienta de a fi in mijlocul oamenilor pentru ca s-au facut cunoscuti in comunitate cu initiativa de modificare a Constitutiei „fara penali in functii publice” urmata de initiativa de modificare a legislatiei electorale „Oameni NOI”, in cadrul careia, principalul obiectiv a fost ca primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin pentru a avea o mai buna reprezentativitate in fata cetatenilor dar si pentru a oferi sanse partidelor fara baroni locali sau care nu sunt dispuse sa implice bani negri in timpul campaniilor electorale
Inainte de alegerile din 26 mai, pentru două luni de zile, începând cu strângerea de semnături și până în ultima zi, echipa USR-PLUS Buzău a fost prezenta in comunitate si a facut cunoscute proiectele europene pe care le vor sustine candidatii sai. Cu fiecare zi care a trecut, au venit alaturi de echipa de campanie, zeci de alti cetateni care au crezut impreuna in acest proiect european din care Romania a ales sa faca parte si sa se integreze.
Cu excepția câtorva apariții în public, PSD a lipsit cu desavarsire din aceasta campanie, evitand sa dea ochii cu cetățenii buzoieni. Rezultatul din Municipiul Buzău este o consecință a faptului că cetățenii nu mai poț fi mințiți, nu mai pot fi înșelați cu panseluțe, sute de mii de lei investite anual in luminite si spectacole precum si asfaltări de proasta calitate facute sa dea impresia unei administratii eficiente. Cetățenii buzoieni doresc ca si aici sa fie condusi de oameni cu o viziune moderna, in care eficienta, calitatea lucrarilor si corecta prioritizare a cheltuirii bugetului sa fie singurele prioritati. Venim la Primarie!
 Desigur,aceste explicatii pot fi reale dar este foarte posibil sa mai fie si altele.
 
Etichete: alegerilor |  analiza |  europarlamentare |  rezultatelor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU