27 [IUN 18] POLITIC Buzau
Miercuri, 27 iunie 2018

Cine a rămas in cursa pentru şefia PNL Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 2018 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Alegerile pentru strcturile de condu­cere ale organizaţiei municipale a PNL Buzău a PNL au intrat în linie dreaptă, iar scrutinul de vineri după-amiază nu pare să aducă surprize. Pentru funcţia de preşedinte există un singur candidat în persoana consilierului municipal Constantin Ionescu, afirmă surse din interiorul filialei.

Înscrierile pentru toate posturile de conducere s-au închis duminică seara, cu cinci zile înaintea scrutinului care se va desfăşura vineri de la ora 17.00 la Sala mare a Consiliului Judeţean. La alegerile interne de vineri vor fi votaţi şi cei doi viceprim-vicepreşedinţi, 8 vicepreşedinţi, precum şi situaţia viitorului Birou Permanent Municipal Buzău a PNL.  Totodată vor fi  desemnaţi de către noul preşedinte trezorierul filialei şi secretarul general. Dincolo de spectacolul politic pe are liberalii încearcă să-l organizeze cu ocazia acestor alegeri, peneliştii vor să transmită că partidul se întăreşte şi că nou-aleşii vor avea legitimitatea necesară conferită de votul unui număr consistent de delegaţi.
Ce spun ultimele informaţii
Potrivit unor informaţii de ultimă oră la şedinţa de alegeri au fost desemnaţi să participe şi să voteze un număr de 203 delegaţi din municipiul Buzău, proveniţi din organizaţiile de cartier. Se observă, aşadar, că Ionescu a făcut tot posibilul să asigure o mare desfăşurare de forţe gîndită pentru a-i asigura o sursă legitimitate după alegeri. În aceste condiţii este evident că "Bebe" Ionescu nu are de ce să aibă emoţii. De altfel, alegerile de vineri fac parte din graficul stabilit de consilierul Constantin Ionescu, în momentul în care s-a înţeles cu actuala conducere judeţeană, în momentul în care a hotărît să se întoarcă în PNL, după ce la localele din 2016 a candidat independent, după ce a plecat din partid pentru că deşi fusese desemnat de filiala să candideze la Primăria Buzăului, o decizie de la Centru a stabilit ca Ovidiu Anghel , directorul de la filiala Buzău a Electrica SA Furnizare să candideze pentru şefia Palatului Comunal.
Un pensioanar militar, secretar general

Vineri se vor mai alege şi alte funcţii din conducere. Este vorba despre doi prim-vice­preşedinţi, 8 vicepreşedinţi, cei 15 membri ai Biroului Permanent Municipal, trezorierul şi secretarul general al filialei, care va fi numit dă către viitorul preşedinte.  Sursele noastre afirmă că secretar-general la "municipiu" va fi un pensionar militar, anume Amadeus Statki. Reamintim că alegerile de vineri amînate 6 luni au fost generate de dizolvarea de către Bucureşti a fostei strucutri de conducere a PNL municipal Buzău, iar pînă acum filialal a fost condusă de către ex-deputatul liberal de Buzău Erland Cocei împreună cu un comitet de conducere interimar.
Etichete: Buzau |  cursa |  pentru |  ramas |  sefia
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU