14 [NOV 17] POLITIC Buzau
Marţi, 14 noiembrie 2017

Cezar Preda se întoarce?

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
6 voturi 3158 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Fostul preşedinte al organizaţiei judeţene a P.D.L. şi copreşedinte P.N.L., deputatul Cezar Preda, acum deputat P.N.L. de Dîmboviţa, încearcă să se întoarcă acasă, al Buzău, pentru a-şi continua cariera parlamentară. Cezar Preda, susţin surse bine informate din mediul politic, şi-a capacitat vechii fideli cărora le-a trasat sarcina să creeze un nucleau politic la Buzău şi să încerce să racoleze colaboratori noi, dar să-i şi readucă pe vechii pedelişti şi penelişti în grupul său.                      Sursele noastre ne-au relatat că în ultimele săptămîni mai multe persoane au telefonat şi s-au întîlnit cu vechi pedelişti, unii activi politic, alţii nu, cărora li s-a explicat că deputatul Cezar Preda revine în forţă la Buzău.
P.N.L. sau altceva?
Nu e limpede că Preda şi oamenii săi vor reveni în P.N.L. Buzău şi să redevină ce-a fost şi mai mult decît atît sau dacă se lucrează la o nouă construcţie de dreapta, aşa cum speculează marii analişti politici că s-ar crea, formată din foşti membri P.D.L., din actualul P.N.L., la care s-ar putea adăuga oameni din U.S.R., un partid aflat, astăzi în derivă, plus cîţiva oameni noi cu viziuni de dreapta, formaţiune care să-l susţină pe Klaus Iohannis la viitoarele prezidenţiale.
Ce urmăreşte deputatul Preda
În mod evident deputatul Cezar Preda urmăreşte mai multe ţinte. Mai întîi, vrea să-şi refacă portofoliul politic şi să candideze pentru o demnitate naţională cum ar fi parlamentar, europarlamentar sau locală ori judeţeană, cum ar fi, de ce nu, Primăria municipiului Buzău sau preşedinţia Consiliului Judeţean, funcţii la care a mai rîvnit, dar pe care le-a ratat, cu excepţia celei de deputat. Apoi, Cezar Preda caută să-şi întărească inflenţa în judeţul de baştină, unde, după cum se vede, încă are un cuvînt de spus, dacă e să observăm relaţia sa de prietenie recunoscută de ambele părţi, cu primarul în exerciţiu, Constantin Toma. Primar care a preluat multe din temele lăsate cu ani în urmă de Cezar Preda în campania pentru locale, precum Festivalul "Toamna Buzoiană", Drăgaica cu spectacol, proiectul concertului vienez, intrarea prin faţă în Palatul Comunal, patinoarul artificial din Centru şi Tîrgul de Crăciun din Piaţa Dacia, deschiderea terenurilor de sport din curtea şcolilor pentru elevi, evacuarea comercianţilor din Bazar şi multe altele. Desigur, revenirea deputatului Preda la Buzău vine pe fondul faptului că grefarea sa la Dîmboviţa ca şef de organizaţie judeţeană P.N.L. n-a fost un succes. Dimpotrivă, organizaţia l-a cam respins la alegerile pentru preşedinţia P.N.L. Dîmboviţa; nici n-a mai candidat, reuşind, in extremis, să prindă un mandat de deputat la ultimele alegeri generale şi, în plus, nici nu e în bune relaţii cu preşedintele Ludovic Orban. Cum la Dîmboviţa nu se mai poate, e clar că trebuie găsită o altă soluţie pentru a avea şanse să fie reales la viitoarele alegeri.

Scenarii de lucru

Dar cum va reuşi deputatul Preda să redevină un jucător politic la Buzău? Sursele noastre spun că sînt mai multe variante.
A) Să revină la şefia P.N.L., pus de Centru dacă liberalii buzoieni continuă să rămînă o organizaţie anonimă, mîncată pe dinăuntru de orgolii şi interese. B) Numirea de către P.N.L. Centru pe o funcţie de lider de zonă şi apoi impunerea unei candidaturi eligibile de la Bucureşti.
C) Construirea unei noi formaţiuni politice de dreapta la Buzău, al cărei lider să fie domnia sa şi pe care să o strîngă în jurul vechiului grup pedelist din P.N.L., U.S.R. şi alte partide de dreapta, dar şi nume mari aspirante la gloria politică şi care văd în Cezar Preda un posibil lider.
D) Tuturor li s-ar putea adăuga chiar primarul Constantin Toma şi apropiaţi ai săi dacă edilul-şef al Buzăului nu va reuşi să se menţină în P.S.D. în poziţia de viitor candidat la Palatul Comunal. Aşadar, deşi pare plictisitoare, viaţa politică din spatele uşilor închise de la Buzău e destul de agitată.Etichete: întoarce |  Cezar |  Preda
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 5   -4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU