01 [MAI 17] POLITIC Buzau
Luni, 01 mai 2017

Ce supărări îi mai încearcă pe aleşii noştri

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
8 voturi 1835 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Aleşii noştri de astăzi dau din ce în ce mai des semne că sînt încercaţi de mari supărări personale, în timp ce judeţul întreg rămîne la coada clasamentului naţional la capitolul progres. Mai nou, frustrările se manifestă şi în public, iar politicienii locali nici măcar nu se mai feresc să le exhibe. 

Un astfel de moment s-a produs la sfîrşitul săptămînii trecute cu pilejul comemorării veteranilor de război. Atunci, în piaţeta vizavi de Casa Albă a avut loc un eveniment care a scos la iveală tensiunile dinre preşedintele Consiliului Judeţean, Emanoil Neagu, şi primarul Buzăului, Constantin Toma. Mai vechiul conflict a dat pe dinafară în clipa în care primarul Toma a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Neamului din parcul de lîngă Prefectură, ocazie cu care Neagu a răbufnit şi s-a exprimat, de faţă cu toată lumea, cu expresia de genul: cine mai e şi „ăla” care depune coroana înaintea mea, şeful C.J. arătîndu-şi, astfel, frustrarea că Toma a depus flori înaintea lui, totul desfăşurîndu-se la vederea reprezentanţilor presei locale.

Socotindu-se jignit, întrucît a crezut că el este cel care trebuia să depună primul coroana, a renunţat la acţiune şi a delegat din partea C.J. să ducă coroana de flori pe vicele Adrian Petre. Problema a fost lămurită, în cele din urmă, de noul prefect Carmen Ichim, care a explicat că protocolul în astfel de situaţii arată că oficialii depun coroane în ordinea: primarul municipiului reşedinţă de judeţ, preşedintele Consiliul Judeţean şi, apoi, tot restul notabilităţilor. Aşadar, în loc să se preocupe de modernizarea Buzăului, aleşii buzoienilor pierd energia şi timpul hrănindu-şi artificial nişte orgolii personale. Altminteri, constatăm că la capitolul realizări, atît la nivel de judeţ, cît şi la municipiului Buzău, după aproape un an de la alegerile locale nu se observă mari reuşite.

De pildă, C.J. a ratat proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean cu bani din fonduri europene astfel că trebuie să îl refacă cu banii judeţului, iar pe de altă parte, în conturile Consiliului Judeţean zac 1.600 de miliarde de lei vechi în timp ce investiţiile din infrastructură trenează, cum ar fi podul de la Mărăcineni, de la Vadu Paşii şi altele.

La rîndul său, Toma a ratat, şi el, de pildă, marea asfaltare care s-a transformat în marea plombare, care nici aceasta din urmă terminată, spre disperarea şoferilor, iar exemplele pot continua...Etichete: carmen ichim |  comemorare |  eroi |  prefectura |  razboi |  toma |  veterani |  neagu
Voteaza articolul: bun: 7  |  slab: 1   6

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU