09 [IAN 19] POLITIC Buzau
Miercuri, 09 ianuarie 2019

Ce spune Toma despre viitorul său în Palatul Comunal

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 2629 vizualizari 0 comentarii

Începutul de an îl găseşte pe primarul Buzăului, Constantin Toma, cu gândul la un nou mandat. Decis să continue munca în Palatul Comunal, edilul Buzăului întăreşte ideea că va candida şi la alegerile locale din 2020. Însă, indiferent cum vor evolua lucrurile, va merge alături de PSD. În ceea ce-i priveşte pe contracandidaţi, edilul buzoian spune că aceştia trebuie să vină cu proiecte puternice. Altfel, nu se teme de nici un un rival politic.    Prezent luni seară în emisiunea Sens Direct de la Focus TV, primarul Buzăului, Constantin Toma, a subliniat ideea că își dorește un nou mandat în fruntea Primăriei Buzău: "Păi la câte am început acum, sunt convins că oricine ar veni în locul meu, i-ar trebui vreo doi ani de zile numai ca să vadă ce este acolo. Și îi trebuie și viteză de reacție și o mulțime de energie. Nu mă laud acum." 
Chiar dacă se spune că omul sfințește locul, primarul stie că o candidatură independentă nu este un lucru facil, și de aceea anunță că va merge alături de PSD, indiferent cum va evolua relația cu partidul său. "Treaba cu independentul este nasoală. Zic eu, adică dacă nu ai Consiliu Local, nici nu mai trebuie să gândești. Trebuie să te duci cu partidul, indiferent ce se întâmplă. Pentru că nu poți, trebuie să ai un Consiliu Local de partea ta și să poți ține proiectele la zi. Acum, mai nou, ALDE, prietenul, aliatul nostru, la Buzău, când ți-e lumea mai dragă, votează împotrivă. Este surprinzător, dar asta este viața, mergem înainte. Ei nu sunt în opoziție, ei sunt la putere, eu chestiile astea nu le pot înțelege.", a spus primarul Buzăului, Constantin Toma. 
"Boşcodeală? Să fie sănătos!" 
Și pentru că alegerile implică și rivali politici, primarul Toma a vorbit la Focus TV și despre noul pol politic format de ALDE care l-ar include și pe fostul primar Constantin Boșcodeală. "Să fie sănătoși, eu nu mă tem iar ei să vină cu proiecte serioase pentru Buzău", a reacționat Toma. 
"Să fie sănătoși, de abia îi aștept. Îi aștept pe cei pe care au zis ei că vor să îi promoveze. Nu spun prostii, dar chestiile astea chiar ajung la mine. Se gândesc să facă o chestie. Ei ar trebui acum, ca să-i cunoască lumea, să vină cu niște proiecte. Astea sunt proiectele noastre, astea sunt proiectele tale, tu ai niște probleme, este normal, asta este politica, democrația. Nu am niciun fel de problemă. Nu mă tem, de ce să mă tem? Pentru munca pe care-o depun, nu am niciun fel de problemă. Sunt convins că voi convinge și mai mult pentru că probabil, în ăștia doi ani și jumătate nu s-a făcut nici 3% din ceea ce gândesc să acționăm și pe care să le fac în vreo șase ani de acum încolo. Adică mai am un an și jumătate și încă un mandat.", a declarat Constantin Toma, în cadrul aceleiaşi emisiuni televizate.

... şi despre zvonuri

În ultima vreme, la Buzău au fost mai multe zvonuri potrivit cărora fostul primar Constantin Boşcodeală ar urma să revină în politică şi chiar ar putea candida la Primăria Buzău din partea ALDE. Acest lucru ar fi posibil numai dacă ar fi adoptat un act normativ privind amnistia şi graţierea. Asta pentru că Boşcodeală îşi ispăşeşte o condamnare cu suspendare în dosarul Gloria, sentinţă care a stat la baza ieşirii din administraţie, din politică şi care-i interzice să mai candideze timp de cinci ani. Într-un alt dosar, legat de construcţia cartierului Orizont, fostul primar a beneficiat de achitare la prima instanţă.Etichete: Comunal |  despre |  Palatul |  spune |  viitorul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU