15 [IUN 18] POLITIC Buzau
Vineri, 15 iunie 2018

Ce spune noul șef ALDE Buzau despre venirea PMP-iștilor în partid

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 2726 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Noul președinte interimar al organizației judetene a ALDE, vicepremierul Grațiela Gavrilescu a venit vineri după –amiază la Buzău să dea un semnal că ultimele mișcări din partid înseamnă, de fapt, o pregătire a alegerilor de anul viitor europarlamentare și prezidențiale. De aceea, la conferința de presă, la aceeași masă au stat, alături de ea, fostul președinte Mihai Cristescu, care a primit funcția de vicepreședinte, viceprimarul Andrei Neder, dar și noul secretar general al filialei Cristi Alexandru, recent transferat cu adeziune de la PMP.
Vicepremierul Grațiela Gavrilescu a explicat că interimatul său decis de Biroul Permanent Național  al ALDE are ca principale obiective pregătirea alegerilor europarlamentare și prezidențiale, dar și crearea concordiei necesare pentru un scrutin intern pentru structurile de conducere ale filialei județene ALDE. Totodată, Gavrilescu a spus că vrea ca partidul să aibă ușile deschise, iar pe actuala structură ALDE să-și creeze cât mai multe organizatii funcționale în județ, astfel încât, partidul să devină a doua forță politică a țării.”Acestea sunt motivele pentru care am venit la Buzău; nu este un motiv ascuns. Atunci când și alte organizații din țară au avut nevoie de sprijinul meu pentru dezvoltarea unor organizații am făcut-o “, a explicat Grațiela Gavrilescu.
Cu ocazia conferinței de vineri a fost prezentat și nou secretar-executiv interimar al filialei ALDE Buzău, Cristi Alexandru, cel despre care Grațiela Gavrilescu a spus că-l cunoaște de pe vremea în care erau împreună la PNL și că a făcut, recent, o adeziune la ALDE.
În privința mult discutatei negocieri ale parlamentarilor PMP, Dorin Bădulescu și Adrian Mocanu la ALDE, Grațiela Gavrilescu a dat un răspuns politic  la o întrebare directa , însă, n-a negat negocierile care s-au purtat la Centru între cei doi și conducerea centrala  a partidului: ” Sunt foarte mulți parlamentari care provin din alte partide decât ALDE care doresc să vină la ALDE și care s-au dus, și-au exprimat dorința și au purtat discuții, fie cu mine, fie cu alți colegi.(...) Eu vă spun, de exemplu, că pe dl. Mocanu senior îl cunosc din 2003, că am fost în același partid. Încă o dată vă spun, nu ar fi singurii, sunt mulți.Cu cei doi, senator și deputat, pot să vă spun așa: cu dl. Mocanu cred că vorbesc destul de des. Eu d-lui Mocanu i-am spus de nu știu câte ori să vină la noi. Dar, vă rog să-l întrebați pe dumnealui și o să vă dea un răspuns, dacă până acum n-a trecut, poate se mai gândește...“ Cât privește alegerile interne de la ALDE Buzău, vicepremierul a spus: ” o să luăm hotărârea de a face alegeri de comun acord într-oi ședință de BPJ, dar numai după ce vedem că de la săptămână la săptămână numărul de organizații cresc și sunt funcționale.Undeva, în toamnă, așa preconizez, să fie făcute alegerile la Buzău. Oricum, până la sfârșitul anului acesta.
Pe final, întrebată fiind dacă intenționează să candideze pentru șefia organizației județene ALDE Buzău, Gratiela Gavrilescu a zis: “ Ca să nu supăr pe nimeni, NU! ”
Pe final, noul secretar-general interimar, Cristi Alexandru a zis că la ALDE Buzău vor veni oameni “din PNL și de la PSRo, și, probabil, de la PMP”.Etichete: Buzau |  despre |  iștilor |  partid |  spune |  venirea
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU