20 [MAR 18] POLITIC Buzau
Marţi, 20 martie 2018

Ce-i tulbură pe peneliştii buzoieni

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1994 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Organizaţia judeţeană a PNL continuă să fie locul în care temerile si speculatiile sînt la ordinea zilei. Dincolo de rezultatele privind refacerea organizaţiilor teritoriale şi cele de cartier anunţate de preşedintele filialei judeţene, deputatul Cristi Romanescu, în interior se discută despre diferitele scenarii care ar urma să marcheze viitorul liberalilor buzoieni. Totul pleacă de la faptul că fuziunea dintre vechiul PNL şi PDL nu a funcţionat nici la Buzău, cum de altfel n-a reuşit cam pe nicăieri în ţară.    

 
La nivelul organizaţiei buzoiene, peneliştii tradiţionali din jurul lui Romanescu se afla în situaţia tensionată cu falanga ex-pedelistă, conflict vizibil inclusiv în spaţiul public. La toate acestea s-au adăugat evenimentele care au marcat PNL în ultima vreme la nivel central, dar şi în teritoriu. De pildă, în organizaţii PNL-istă buzoiană se vorbeşte despre posibila revenire a deputatului Cezar Preda acasă la PNL, după ce a declarat presei că nu va participa la refacerea PDL sub conducerea lui Boc şi Blaga.


Şi-a închis grupul creştin-democrat
Cu ceva timp înainte, deputatul de Dîmboviţa, Cezar Preda a anunţat formarea unui grup creştin-democrat în PNL, şi şi-a strîns aderenţi pe un cont special pe F.B. Sunt speculaţii că Preda, care nu se afla în relaţii foarte bune cu Ludovic Orban prin înfiinţarea grupului respectiv a căutat o cale de negociere cu preşedintele partidului. După ce Orban şi-a rezolvat problema în justiţie se pare că s-a produs respectiva negociere deoarece nu cu mult timp în urmă Preda a închis pagina de FB a grupului creştin-democrat şi a anunţat că nu merge nici cu Blaga sau Boc la refacerea PDL.


Dar la Buzău?
Aşadar, Cezar Preda declară răspicat că nu va mai candida. Totuşi,  avem ceva experienţe vaste cu politicieni care spun un lucru şi fac altul.  De asemenea, în PNL Buzău deja au apărut speculaţii că Preda se va întoarce la Buzău pentru că va candida totuşi la deputăţie sau pentru un mandat de europarlamentar. Unii liberali cred că Preda nu e omul care să renunţe atît de rapid la cariera politică. Ba mai mult, ei spun că actuala atitudine e doar de faţadă, Preda avînd ambiţia să construiască o structură care să-i cuprindă şi pe alţii fruntaşi politici, unii din PSD, precum primarul Constantin Toma, cu care e vechi prieten, dar şi cu alte grupuri precum cea care îl reprezintă pe Dacian Cioloş la Buzău condusă de Elena "Jeni Botez", o apropiată a lui Toma. Dar, şi cu alţii din PNL cum ar fi gruparea Raul Florescu-Adrian Zoican. Pe de altă parte, e posibil, aşa cum afirmă alte voci din PNL că Preda să nu mai vrea nimic, iar aceste teorii să fie lansate de unii penelişti foşti sau actuali opozanţi ai deputatului Preda care să-i folosească numele pentru a-şi întări diferite poziţii. Cum arată acum, acum, situaţia din PNL, aşa că rămîne de văzut cum vor evolua lucrurile din principalul partid de opoziţie într-un judeţ unde PSD face legea.Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU