03 [FEB 18] POLITIC Buzau
Sâmbătă, 03 februarie 2018

Ce i-au spus producătorii buzoieni ministrului Daea

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2502 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a venit sîmbătă la Buzău, într-o campanie de promovare a programului „Alege oaia!”. Dis-de-dimineaţă, însoţit de mărimile judeţului, a descins în piaţa centrală, unde s-a întreţinut cu comercianţii şi producătorii locali. 

De la ei, ministrul a aflat că producătorii buzoienii au nevoie de susţinere din partea statului pentru realizarea unor producţii de legume din zonă, recunoscute în toată ţara, precum ceapa roşie de apă, varza de Buzău, roşiile autohtone, dar şi celelalte legume din binecunoscutul bazin legumicol buzoian.

Oamenii cu care a vorbit i-au spus ministrului că, de pildă, în piaţa centrală un hipermarket le face concurenţă neloială. Producătorii au explicat că cea mai mare concurenţă li se face cu legume şi fructe din import. Ceea ce se pare ca l-a impresionat pe Daea. Cel mai vehement a fost un agricultor din Mărăcineni care, timp de 5 minute, şi-a vărsat năduful în faţa ministrului, iar în final Daea i-a dat o carte de vizită şi a promis că o să găsească o soluţie împreună. Apoi, întreaga suită s-a deplasat în parcarea unui hipermarket de la marginea oraşului unde ministrul Petre Daea a discutat, la un tîrg de profil, cu producătorii de carne de oaie şi fermierii, apoi a ţinut un discurs scurt la o tribună amenajată pentru acest moment: 

„Vă salut, dragi fermieri români, dragi producători şi dragi consumatori! Mi-am luat angajamentul de a fi alături de fermieri, ne-am ţinut pînă acum de cuvînt, plătim subvenţiile la timp, aici e o atmosferă extraordinară, iată că şi vremea ţine cu noi”, a spus Petre Daea la microfon.

Ca de obicei, cînd iese la astfel de evenimente, ministrul Agriculturii a cumpărat produse autohtone de la producători aşa cum au simţit nevoia şi alţi fruntaşi politici buzoieni să facă. La eveniment au mai participat, între alţii, primarul Buzăului, Constantin Toma, preşedintele C.J., Emanoil Neagu, şi vicele Adrian Petre, dar şi prefectul Carmen Ichim. 


Etichete: buzoieni |  ministrului |  producătorii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU