12 [MAR 15] POLITIC Buzau
Joi, 12 martie 2015

Bîgiu îi loveşte ca pe popice! După Scutaru, acum Predoiu

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
6 voturi 2043 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, îi loveşte ca pe popice pe oamenii din echipa preşedintelui Klaus Iohannis. 

Mai multe siteuri de ştiri centrale acreditează ideea că Bîgiu ar fi declarat în faţa procurorilor anticorupţie, că printre cei care ar fi fost finanţaţi în campania electorală a alegerilor generale din anul 2008, s-ar afla şi candidatul de la acea vreme al P.N.L. pentru un mandat de deputat pe Colegiul uninominal nr. 5 din judeţul Buzău, nimeni altul decît premierul din umbră al noului P.N.L., buzoianul Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei după ce, aceleaşi surse susţin că, de un tratament asemănător a beneficiat şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru, cel care şi-a dat demisia intempestiv la sfîrşitul săptămînii trecute din postul de la Palatul Cotroceni.

În mod concret, se pare că printre cei despre care Bîgiu ar fi declarat în scris că ar fi fost finanţaţi de grupul politic liberal de la Buzău din banii primiţi de el din retrocedarea a 15 hectare de teren din intravilanul oraşului Buzău în dosarul fostului ministru Cristian David, cercetat pentru corupţie, s-ar afla şi Cătălin Predoiu, cel care s-a bătut şi a pierdut alegerile generale de la Buzău din 2008 în faţa deputatului pesedist Marian Ghiveciu, într-o luptă în care păturile P.S.D.-iste s-au dovedit mai eficiente decît pelerinele galbene ale ministrului Justiţiei de la acea vreme, anume, dl. Cătălin Predoiu.

Altminteri, în acest moment, aşa după cum notau zilele trecute jurnaliştii de la evz.ro, Bîgiu a reuşit să pună pe jar o mulţime de oameni politici şi de afaceri de la nivel judeţean şi naţional, după ce ar fi declarat că din afacerile imobiliare din "Dosarul David" ar fi primit 700.000 de euro, dintre care 250.000 de euro i-ar fi virat în campania electorală din 2008, iar restul ar fi ajuns la persoane pe care nu vrea "să le nominalizeze, deocamdată".

Între timp, Bîgiu a ajuns în stare de arest preventiv într-un proces de corupţie ce se judecă în aceste zile la Călăraşi, deputatul pesedist Marian Ghiveciu, de asemenea, este judecat într-un dosar de corupţie în afaceri tot imobiliare, ex-deputatul şi şeful filialei de Buzău a P.N.L. a devenit un simplu pieton după demisia din Parlament şi eliberarea din postul de consilier prezidenţial, tocmai cînd se vorbea despre promovarea sa la şefia S.I.E., iar Cătălin Predoiu este nominalizat de noul P.N.L. pentru funcţia de premier din umbră.

Oricum, se pare că, după cum susţin unele siteuri de ştiri centrale, în zilele viitoare vor fi convocaţi la D.N.A. atît George Scutaru, cît şi Cătălin Predoiu.


Etichete:  |  arest |  dna |  ghiveciu |  predoiu |  scutaru |  bigiu
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 2   2

Comentarii

Angela Toncescu
13 martie 2015
Unde ramane finantatorul PNL Buzau, DANIEL GEORGE TUDOR ? Finantator din banii negri jefuiti din Romania ! Ne meritam soarta cu asa Tudori de Buzau !


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU