12h 16' POLITIC Buzau
Luni, 05 noiembrie 2018

Sentinţa în Dosarul Maternitatea s-a aminat

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2193 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [12:16] 05 NOV 2018 › Intrunit ,luni dimineata,completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis sa amine pronuntarea in ,,Dosarul Maternitatea "pentru data de 19 noiembrie 2018.Iata solutia magistratilor de la Inalta Curte :,,Complet de judecată: Completul Penal 2
    Numărul documentului de soluționare: -
    Data documentului de soluționare: -
    Tipul documentului de soluționare: -
    Soluție: Amână pronunţarea
    Detalii soluţie: Amână pronunţarea la data de 19 noiembrie 2018.
Dosarul Maternitatea, în care fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu, aproape de un verdict final. După doar 5 termene, magistraţii Curţii Supreme sunt asteptati sa se pronunte astazi,5 noiembrie 2018  în apelul formulat în acest caz.Exista insa si posibilitatea ca judecatorii din completul de cinci sa amine pronuntarea, asa cum se intimpla adesea.

Primul termen în apel a fost în luna martie, iar de atunci au mai avut loc încă 4 şedinţe de judecată. Iar la termenul de ieri, magistraţii Înaltei Curţi au stabilit termen pentru pronunţare data de 5 noiembrie.

Reamintim, în dosarul Maternitatea, procesul a început în primăvara lui 2014. Victor Mocanu a fost acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău ar fi încheiat ilegal 8 contracte de furnizare a unor echipamente medicale la Maternitatea Buzău. Unele echipamente nici nu au fost livrate, iar altele erau închiriate pentru inaugurarea maternităţii în plină campanie electorală în 2012. Toate aceste lucruri au fost posibile în urma unei înţelegeri pe care Victor Mocanu ar fi avut-o cu administratorul firmei respective.
Victor Mocanu a fost condamnat în iulie 2016 la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru fapte de corupție. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare și ceilalți 3 inculpați, dar au primit pedepse mai ușoare.Sentinta din acest dosar are si o importanta politica deorece ,poate influenta cariera deputatului Adrian Mocanu,fiul fostului presedinte al CJ Buzau,care ,actualmene ,este seful filialei judetene a ALDEEtichete: Dosarul |  Maternitatea |  sentinţa
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU