12 [NOV 13] POLITIC Buzau
Marţi, 12 noiembrie 2013

Au scăpat de arierate! Vezi ce primari răsuflă uşuraţi

Adrian Constantin alte articole de Adrian Constantin
0 voturi 1394 vizualizari 0 comentarii adrianconstantin@sansanews.ro

Ultima rată plătită la bancă este motiv de bucurie. Asta simt şi primarii care au reuşit să plătească arieratele care în vremuri de au ajuns să fie ca o piatră de moară. Edilii  au fost nevoiţi să strîngă cureaua deoarece în caz contrar riscau să li se blocheze conturile. Luna trecută patru primării au reuşit să scape de arierate şi să iasă de pe lista datornicilor.

 

La începutul anului pe lista neagră a primăriilor cu datorii se aflau 15 comune buzoiene. Sărăcia locuitorilor oglindită la capitolul încasări şi peste asta verificările Curţii de Conturi au făcut ca numărul primăriilor cu datorii să crească de la o lună la alta. Astfel,  în septembrie pe lista ruşinii figurau 26 de primării.  


În februarie, datoriile totalizau pe judeţ peste 400 de miliarde de lei vechi, iar în prezent suma restantă totală a scăzut la 142,04 de miliarde de lei vechi, bani datoraţi pentru diverse investiţii în modernizarea şcolilor şi grădiniţelor sau a drumurilor de interes local. Printre  primarii  care au reuşit să scape de datorii se numără şi aleşi locali care au avut lucrări licitate şi comandate înainte de declanşarea crizei financiare. Pentru că au tot aşteptat în zadar să primească bani de la Guvern, în final au fost nevoiţi să plătească datoria din propriile încasări la bugetele locale.


Printre cei care au scăpat de datorii se numără şi reprezentanţii Primăriei Pătîrlagele, care datorau unei societăţi comerciale 2,38 miliarde lei vechi pentru modernizarea trotuarelor.


De pe lista datornicilor au mai ieşit Primăriile Robeasca şi Topliceni. În schimb, alte 22 de primării rămîn cu arierate şi aşteaptă încă,  o mînă de ajutor întinsă de Guvern. Etichete: arierate |  banci |  primari |  datorii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU