29 [IAN 19] POLITIC Buzau
Marţi, 29 ianuarie 2019

Au apărut primele candidaturi pentru europarlamentare

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
6 voturi 2660 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Alegerile europarlamentare programate să se desfăşoare la sfîrşitul primăverii anului în curs nu stîrnesc pasiuni politice la nivel naţional cu excepţia P.N.L., formaţiune în interiorul căreia pare că se desfăşoară o luptă aprigă pentru accederea pe locurile eligibile pe lista liberalilor români pentru Parlamentul European. În rest, în privinţa partidelor cu o pondere electorală mai serioasă, e linişte deplină. 

Cel puţin la suprafaţă, dar este posibil ca în subterane lucrurile să nu fie atît de calme. Pînă una alta, la Buzău, avem anunţate două intenţii oficiale de candidatură. Una dintre ele lansata pe Facebook de către Eugenia Botez, membra filialei +Plus la Buzău, care a anunţat că s-a înscris în cursa internă pentru o candidatură în partidul fondat de fostul premier, Dacian Cioloş. Cel de-al doilea anunţ s-a produs recent la Focus TV, la o ediţie specială a emisiunii "Sens Direct", cadru în care cunoscutul unionist George Simion, arestat şi expulzat nu cu mult timp în urmă din Republica Moldova şi declarat persona non-grata. Simion a declarat în emisia citată că a decis să candideze independent pentru un mandat cu care să reprezinte România în Parlamentul European. În ceea ce o priveşte pe "Jeni" Botez, feed-back-ul din partea politicii buzoiene a fost receptat doar pe reţele de socializare pe care d-na Botez le-a primit mai ales din partea buzoienilor cu care adesea s-a găsit la diferite proteste publice organizate chiar de domnia sa, prin comunicări pe FB. Aşa cum se întîmplă adesea Eugenia Botez a avut parte şi de comentarii potrivnice, unele dintre ele redactate în termeni abjecţi.  
Şef de campanie, fostul secretar general al P.N.L. Buzău 
George Simion, unul dintre extrem de puţinii idealişti pe care-i mai are România, a decis să intre în competiţia pentru Parlamentul European. Simion a spus, între altele, la Focus TV, că luptă pentru o Românie Mare şi crede că sînt o mulţime de români patrioţi şi unionişti care-l vor vota pentru că din mijlocul Parlamentului European se poate milita pentru Unirea României cu sora ei Basarabia. El a mai zis că multe voturi vor veni şi din bazinele electorale unde românii sînt minoritari, dar şi din zone precum oraşul Buzău şi asta pentru că, aşa după cum a declarat la emisiunea "Sens Direct", a avut o întrevedere cu primarul municipiului Constantin Toma, pe care l-a descoperit ca fiind un mare unionist şi de la care s-a asigurat  că va primi sprijin electoral. În plus, Simion a afirmat că şeful său de campanie este buzoianul Ion Nicolae, fost secretar general al P.N.L., organizaţia judeţeană Buzău, exclus cu ceva timp în urmă din partid, dar care a dat în judecată filiala socotind că a fost dat afară abuziv şi nestatutar, cîştigînd pînă acum procesele. Nicolae este, după cum arată rezultatele, un foarte bun organizator de partid, fapt dovedit în mai multe serii de alegeri locale sau generale. Din acest punct de vedere e limpede că Simion "a dat lovitura" cooptîndu-l în echipa sa de campanie pe Ion Nicolae. Rămîne, aşadar, de văzut cum vor evolua lucrurile, pe măsură ce alegerile europarlamentare se vor apropia.Etichete: apărut |  candidaturi |  europarlamentare |  pentru |  primele
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 2   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU