22 [IAN 13] POLITIC Buzau
Marţi, 22 ianuarie 2013

Aleşii buzoieni, fără neamuri în cabinetele parlamentare

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
1 vot 1034 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro

Deputaţii USL George Scutaru, Marian Ghiveciu, Adrian Mocanu şi Titi Holban, precum şi PDL-istul Cezar Preda pot merge şi în următorii patru ani pe mâna colaboratorilor pe care i-au plătit în mandatul trecut din banii de la Cameră.

Potrivit noului Statut al aleşilor adoptat azi de Parlament, senatorii şi deputaţii îşi pot reangaja personalul de la cabinete, deţinut anterior câştigării unui nou mandat.

'Angajaţii cu carte de muncă sau contract civil al unui Birou parlamentar pot fi reangajaţi în biroul aceluiaşi deputat sau senator şi în noul mandat, în cazul realegerii acestuia', se menţionează în cadrul articolului 38 din proiectul legislativ.

Parlamantarii buzoieni vechi şi noi nu au voie să îşi angajeze rudele în birourile de senator sau deputat .

În Statutul aleşilor adoptat astăzi de către Plenul reunit a fost menţinută interdicţia ca la nivelul cabinetelor parlamentare să fie angajate rude ale senatorilor şi deputaţilor.

'Membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajaţi la respectivul birou parlamentar', se mai arată în Statut.


Etichete: Buzău |  cabinete |  neamuri |  Parlamentari
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU