05 [MAR 14] POLITIC Buzau
Miercuri, 05 martie 2014

Alegerile europalamentare au intrat în linie dreaptă!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1736 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Alegerile europalamentare au intrat în linie dreaptă!

Alegerile europarlamentare din 25 mai se apropie cu paşi repezi, iar pregătirile pentru scrutin au intrat în linie dreaptă.


25 martie este termenul limită, până la care Tribunalul Buzău trebuie să anunţe ziua în care va avea loc tragerea la sorţi pentru desemnarea judecătorului care va conduce Biroului Electoral Judeţean.


Până pe 26 martie, toţi cetăţenii cu drept de vot din statele membre ale UE, altele decât România, dar care au domiciliul în ţara noastră, trebuie să depună la Primărie o cerere de înscriere în listele electorale speciale. Tot până pe 26 martie pot fi depuse candidaturile la Biroul Electoral Central, iar până pe 5 aprilie lista candidaţilor va fi finală, cu termen de contestaţie. Primarii sunt obligaţi să tipărească listele electorale permanente până pe 10 aprilie.

„Putem să vă spunem că AEP a stabilit ca listele electorale permanente să fie emise de primari, de asemenea ca element de noutate a apărut responsabilitatea primarilor de a face delimitările secţiilor de votare şi stabilirea sediilor acestora pînă la data de 14 martie.” , a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Diana Pavel:

 

Până pe 24 aprilie, primarii trebuie să stabilească locurile speciale pentru afişajul electoral. O zi mai târziu va începe, oficial, campania electorală. Tot atunci vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii acestora în secţiile de votare.


„Persoanele care vor îndeplini aceste funcţii de preşedinte sau locţiitor al secţiilor de votare sunt de regulă absolvenţi de studii juridice. Aceştia ca şi element de noutate trebuie să fie avizaţi de Autoritatea Electorală Permanentă, în cazul în care au participat şi în 2012 la alegeri şi au îndeplinit aceste funcţii cu siguranţă vor fi avizaţi.”,  a adăugat Diana Pavel, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

 

 Până pe 15 mai trebuie tipărite buletinele de vot. Prefectul şi primarii le vor distribui împreună cu ştampilele şi cu copiile listelor electorale. Pe 25 mai, la ora 7.00, se dă start votului, iar la ora 21.00, urnele se vor închide.

 

 

 Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU