22 [IAN 13] POLITIC Buzau
Marţi, 22 ianuarie 2013

20.000 RON lunar pentru parlamentarii buzoieni chiriaşi în Bucureşti

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
1 vot 1047 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro

Potrivit Statutului aleţilor adoptat astăzi de către Plenul reunit, un parlamentar va primi pentru cazare în jur de 4.000 de lei pe lună, iar transportul va fi decontat din bani publici în limita a două călătorii pe săptămână cu maşina sau avionul.

Astfel, cei cinci parlamentari buzoieni care au cerut bani de la Cameră şi Senat pentru a achita chiriile în Bucureşti pe perioada mandatului vor trebui să se încadreze în suma respectivă sau să plătească diferenţa din buzunar.

Până acum, 4 dintre cei 9 deputaţi buzoieni vor bani de la buget pentru a-şi achita chiriile în Bucureşti la hotel sau 'în oraş la gazdă', în madatul pe care tocmai l-au început.  

Social-democraţii Marcel Ciolacu şi Marian Ghiveciu vor sta la hotel, tariful minim în astfel de unităţi fiind de 190 de lei pe noapte.

Alţi doi deputaţi, Gheorghe Coman de la PP-DD şi Adrian Mocanu, de la PSD au solicitat bani pentru a locui cu chirie. Ei vor încasa de la Parlament 70% din tariful minim perceput de unităţile hoteliere, adică aproape 133 de lei pe noapte.
 
Ceilalţi 5 deputaţi de Buzău nu au solicitat sume pentru plata facturilor privind cazarea în Capitală,

În această situaţie se află liberalii George Scutaru, Titi Holban şi Erland Cocei, UNPR-istul Eugen Nicolicea şi democrat- liberalul Cezar Preda. 

În ceea ce îi priveşte pe senatorii buzoieni, doar unul vrea bani de la buget pentru cazarea în Bucureşti. Este vorba despre  social-democratul Victor Mocanu, acesta urmând a locui la Hotelul 'Marriott'. Chiar dacă deţine un apartament în Bucureşti,  fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău a preferat această soluţie.
Etichete: Bucureşti |  buzoieni |  chirie |  Parlamentari
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU