15 [FEB 13] POLITIC Bucuresti
Vineri, 15 februarie 2013

Preda, criticat 'la pachet' de Băsescu

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
6 voturi 2383 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro

Cezar Preda este din nou în dizgraţia preşedintelui Traian Băsescu. De data aceasta, şeful statului îl critică pe liderul democrat-liberalilor buzoieni 'la pachet' cu întreaga conducere a PDL.

Preşedintele Traian Băsescu atacă dur PDL, spunând că şefii actuali ai formaţiunii politice respective, între care se află şi Preda, au transformat partidul în unul fără valori care seamănă tot mai mult cu FSN-ul.  
Şeful statului este dezamăgit de ce se întâmplă în partidul condus de Vasile Blaga şi are un regret teribil legat de ce au fost şi ce au ajuns democrat-liberalii.

Traian Băsescu acuză conducerea PDL că încearcă să-şi menţină poziţia, atacând foştii miniştri din guvernul Boc şi deciziile acestuia.

Traian Băsescu este de părere că actualul PDL nu mai seamănă cu partidul din care el a plecat pentru a fi preşedinte sau cu cel condus de Emil Boc.

'PDL de acum nu mai are valori. În interior seamănă tot mai mult - nu vreau să jignesc PSD-ul, cu FSN-ul. Seamănă mai mult cu FSN-ul decât cu PD-ul pe care eu l-am lăsat (...) Nu am nimic de aşteptat de la PDL, am doar un regret teribil raportat la ce au fost şi ce au ajuns', afirmă preşedintele.

Băsescu este nemulţumit de modul în care este condus acum partidul şi din alte perspective: 
'Cum să ai mesajul PSD în campania internă din PDL, că te-au nenorocit guvernul Boc şi Traian Băsescu?' 

Traian Băsescu îi mai acuză pe Blaga şi pe susţinătorii acestuia, printre care se numără şi Cezar Preda, că fac jocurile actualei puteri, lăudându-se în acelaşi timp că fac opoziţie în interesul cetăţeanului.

'Cel mai penibil lucru pe care am putut să îl aud de la conducerea PDL-ului actual este că face o opoziţie constructivă. Când cei de la putere au 70%, ce vrei să construiască cu tine? Doar să te menajeze, să îşi menajeze rudele care au afaceri, ceva de genul acesta. Când au 70%, te baţi de dimineaţa până seara...Ei au teorie din asta copilărească, că se erodează şi vin voturile la noi. Nu, nu vin voturile la tine, ele vin la cei care se bat cu gigantul de 70%. Pentru că tu faci o opoziţie constructivă', spune preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu îl mai atacă indirect pe Cezar Preda, lăsând să se înţeleagă că susţine candidatura Elenei Udrea la şefia PDL. După cum se ştie, liderul democrat liberalilor buzoieni a anunţat că va merge pe mâna lui Vasile Blaga la Convenţia din martie.

Traian Băsescu crede că Elenea Udrea poate avea profil de 'lider de forţă' al PDL dacă mai lasă poşetele scumpe şi renunţă la tocuri. 

Şeful statului remarcă totodată  curajul Elenei Udrea, care a depus o moţiune pentru şefia PDL fără să îi fie frică de faptul că dacă nu va reuşi va fi dată afară.

'Când eşti controversat, ai o singură opţiune: să te baţi să arăţi că nu tu ai furat flota. Ea trebuie să se  descalţe de pantofii cu toc foarte înalt. Trebuie să mai lase din poşetele alea cu care a venit în politică, să ia  poşete mai ieftine. Nu a avut problemele pe care pe mine m-au obligat să plec din Parlament', precizează  Băsescu.

'Elena Udrea e crescută ca şi politician de mine. Ea de la mine a învăţat politică. Poate să şi-l creeze (profilul de preşedinte de partid). Poate să şi-l creeze, nu spun că are un profil perfect de preşedinte de partid, dar Elena Udrea a crescut enorm. Şi eu sunt convins că după experienţa Roman, Elena Udrea va deveni un politician de forţă în România. Are rezistenţă, e o femeie inteligentă. vrea, are ambiţie şi e un om de dreapta. Elena Udrea nu poţi să o faci de stânga nici dacă o calci în picioare sau îi iei tocurile de la pantofi', crede Traian Băsescu.


Etichete: Blaga |  PDL |  Preda |  Udrea |  Băsescu
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 1   4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU