15 [IAN 14] POLITIC Braila
Miercuri, 15 ianuarie 2014

Alocarea banilor, dispută între Putere şi Opoziţie

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2476 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Dispute aprinse, marţi, la Consiliul Judeţean Brăila.


Miniparlamentul judeţean a fost convocat, la prânz, într-o şedinţă extraordinară pentru împărţirea cotelor din TVA şi impozit pe venit, localităţilor judeţului. Tot prin proiecţia bugetară supusă aprobării, Consiliul Judeţean a alocat bani pentru cofinanţarea unor proiecte şi pentru achitarea unor arierate.


Repartizarea sumelor a fost făcută de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, după o formulă matematică ce ţine cont de populaţie, resurse locale şi alte criterii. Mai apoi, Consiliul Judeţean a intervenit asupra sumelor acordând unor primării, în funcţie de solicitări, bani pentru cofinanţări şi arierate. Tocmai aceste alocări au stârnit nemulţumirea Opoziţiei care a criticat faptul că primăriile conduse de primari PDL au fost dezavantajate.


Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a răspuns acuzaţiilor încă din debutul şedinţei. Fără a nega diferenţele apărute la împărţirea banilor pe comune, şeful administraţiei judeţene a explicat că decizia finală este luată prin vot. Altfel spus, dacă USL are majoritatea, are şi grosul banilor.


Criticile din partea Opoziţiei au continuat în şedinţa de Consiliu Judeţean. Prin vocea consilierului Marian Sârbu, PDL a atras atenţia asupra dezechilibrului care se creează prin alocările diferenţiate.

 

În final, USL şi-a impus voinţa, la vot. Majoritatea a trecut proiectul de alocare a fondurilor în forma propusă de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila. Împotrivă au votat 3 din cei 4 consilieri PDL.


Suma alocată ieri este de circa 226 de milioane de lei şi poate fi cheltuită de primării pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură din 2014. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU