09 [IUL 18] MONDEN Vrancea
Luni, 09 iulie 2018

Tânăr vrâncean, magician al pianului pe scena ODEON

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
1 vot 3459 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Matei Lăbunț a reușit în acest weekend o interpretare de excepție pe o mare scenă din București.   

Pe scena Teatrului Odeon, în cadrul Galei Concursului International de Pian "Mihaela Ursuleasa", tânărul focșănean a reușit un valoros moment, în concertul pentru pian si orchestra dat uitarii, scris de un mare compozitor si pianist Friedrich Kalkbrenner. Cu multă determinare și pasiune pentru ceea ce face, Matei a fost la înălțime.

Tânărul se pregătește cu doamna profesor Corina Crețu și ieri a făcut spectacol cu Orchestra Operei Comice aflata sub bagheta maestrului Gheorghe Iliuță.

Matei Cristian Lăbunț, un băiat de 14 ani, firav, blond, cu degetele lungi a fost cel de-al doilea magician al serii. Cu aceeași seriozitate ca a lui Antoniu Nagy, acest heruvim al pianului a interpretat Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 de Friedrich Kalkbrenner. Am remarcat la el eleganta colaborare cu orchestra, cu dirijorul, felul în care respiră muzica, în care își impune calitatea solistică și conduce nuanțele lucrării. Interpretarea lui Cristian Lăbunț nu este însă foarte personală. El respectă întocmai muzicalitatea compozitorului, dar cu ajutorul unei înțelegeri complete a acesteia, așa cum numai la marii muzicieni se poate observa., este recenzia dată publicității.

Matei Lăbunț a reușit locul 2 pe categoria sa și trofeul a fost luat acasă de Sunny Ritter, din Austria, un copil de 7 ani. Micuța nu ajunge încă la pedalele pianului, de aceea are nevoie de un dispozitiv special.

La competiție au fost selectați să participe 31 de tineri pianiști din România, Austria și Australia. Aceștia au fost evaluați de un juriu internațional format din profesori care au instruit-o sau i-au fost colegi marii pianiste, printre care Pierre Doueihi, profesor la Conservatorul din Berna, și Heinz Medjimorec, primul profesor al Mihaelei de la Viena, care a prezidat și juriul.


Etichete: magician |  ODEON |  pianului |  scena |  Tânăr |  vrâncean
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU