08 [OCT 14] MONDEN Rm. Sarat
Miercuri, 08 octombrie 2014

Vezi aici cu ce se ocupă soţia televizionistului râmnicean Felix Rache

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 15444 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Soţia televizionistului râmnicean Felix Rache, fost jurnalist de moravuri grele la săptămânalul Academia Caţavencu, Janina Nectara a dat lovitura în fashion. De ceva vreme Janina, originară tot din Râmnicu Sărat, călătoreşte în toată lumea şi a iniţiat colaborări cu personalităţi fabuloase din lumea modei. În vârstă de 28 de ani, Janina Nectara este fiica inginerului Constantin Cristea, cel care s-a bătut în justiţie cu primarul Râmnicului, Viorel Holban, pentru o baltă cu peşte din Boldu. Acum, la 28 de ani, Janina îşi petrece majoritatea timpului la Paris, unde continuă să facă furori.

Iată ce declara ea pentru siteul incont.ro:
Janina Nectara e licenţitată în politici de marketing, în cadrul ASE din Bucureşti. Concomitent a urmat şi cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice, de la SNSPA Bucureşti. N-a mai apucat să-şi dea cea de-a doua licenţă, fiindcă s-a ivit o oportunitate în Franţa, pe care n-a putut s-o refuze. Aproape şase luni pe an călătoreşte în diverse colţuri de pe glob. Cea mai mare parte a timpului şi-o petrece însă la Paris, acolo unde, în urma cu patru ani, i s-au deschis o mulţime de uşi. Povestea ei a început în 2009, când lucra la o firmă de consultanţă politică, dar nu o mulţumea mai nimic. Simţea că, pur şi simplu, nu îşi găsise vocaţia. Întâmplarea a făcut să afle de un curs de management al afacerilor în modă, în Paris. Atrasă de tot ce însemna fashion, dar şi de oportunităţi, s-a mutat în capitala Franţei.

A urmat un curs la Paris Fashion Institute, a colindat muzee, magazine de brand sau prezentări de modă, pentru a-şi face temele. După terminarea cursului a rămas în Paris, pentru a lucra cu Godfrey Deeny, fondatorul revistei Vogue L’Uomo, fashion editor la Le Figaro şi critic de modă pentru Financial Times. A început, astfel, să aibă acces la evenimentele marilor case de modă, de la prezentări Hermes, la coctailuri organizate de Chanel sau la lansările colecţiilor Dior. 

În urmă cu trei ani a lansat blogul Fashion Avec Passion, un jurnal in care scria despre evenimentele internaţionale de modă, despre frumuseţe, afaceri sau mari creatori. La câteva luni după lansarea site-ului, Harrods London l-a numit “blogul săptămânii.” Un sezon mai târziu, reprezentanţi ai brandului Armani i-au propus sa realizeze transmiterea show-ului de la Milano. Astăzi, blogul sau s-a transformat într-un site bilingv, scris în limbile româna ţi engleza. Curând va urma şi o pagină în spaniolă, pentru cititorii din Spania şi America Latină.  În ultimii doi ani a fost invitată la evenimente ca Săptămâna Modei de la Paris, Milano sau Londra, să scrie şi să transmită live prezentările marilor branduri. Până acum a cunoscut şi colaborat cu nume sonore, ca Alexander McQueen, Azzedine Alaia, Christian Lacroix, Hermes, Karl Lagerfeld, Kenzo, Stella McCartney sau Yohji Yamamoto. Etichete: janina |  monden |  nectara |  ramnic |  rm sarat |  felix rache
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 1   2

Comentarii

Gabriela
10 martie 2015
Wow, impressive


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU