27 [MAR 14] MONDEN Buzau
Joi, 27 martie 2014

Uite cum e sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului la Buzău!

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 1487 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Adrian Nicolae, profesor la Cercul de Teatru de la Palatul Copiilor Buzău, va marca astăzi Ziua Mondială a Teatrului printr-un eveniment care va începe la ora 19.00, în Amfiteatrul Colegiului Pedagogic 'Spiru Haret'.


Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internațional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961 şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Națiunilor din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internațională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului.


Cu această ocazie, la Buzău, profesorul Adrian Nicolae invită părinţii şi copiii să vadă personaje de poveste iubite, care vor fi interpretate de tineri actori. Se vor pune astfel în scenă piese cunoscute precum Albă ca Zăpada, Dl Goe, Bubico şi alte scenete care vor face deliciul publicului.


Profesor la Palatul Copiilor Buzău, Adrian speră ca anul acesta evenimentul din Amfiteatrul Colegiului Pedagogic 'Spiru Haret' va fi un succes, un cerc numeros de mici actori vor evolua pe scenă şi vor demonstra că teatrul va rămâne pe mâini bune.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU