07 [IAN 20] MONDEN Buzau
Marţi, 07 ianuarie 2020

Sfântul Ioan: Râzi azi și vei râde tot anul!

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 3112 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro
Sfântul Ioan: Râzi azi și vei râde tot anul

Data de 7 ianuarie este foarte importantă pentru credincioși.  Două milioane de români își sărbătoresc astăzi onomastica. Această zi abundă în veselie și urări frumoase pentru cei dragi și astfel e bine să știm că tradiția zice că pe 7 ianuarie, este bine să petreci și să râzi. Cine nu se bucură azi, va fi nefericit tot anul e o vorbă din popor.

Numele Sfântului Ioan Botezătorul îl poartă aproape două milioane de români, 1.420.774 bărbați și 531.197 femei. Foarte multi romani poarta numele de Ion (forma neaosa), Ioan, Ioana (fie ca atare, fie in diferite variante: Ionel, Nelu, Ionica, Nica, Ionut, Onut, Ionela, Nela, Ionica, Oana), alcătuind cea mai bogată familie onomastică de la noi.

Câteva superstiții sunt știute de generații.  Mare atenție, la petrecere nu se bea vin roșu. Se bea vin alb, sfințit la Biserică. În această zi, marcată în aclendarul ortodox cu cruce roșie, nu se spală, nu se face curat, nu se coase și nu se fac alte treburi prin gospodărie. Această zi este dedicată rugăciunii și odihnei.Etichete: Sfântul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU