21 [NOV 19] MONDEN Buzau
Joi, 21 noiembrie 2019

Sărbătoare mare pe 21 noiembrie

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 3324 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Intrarea Maicii Domnului în Biserica este prăznuită de către Biserica Ortodoxă în fiecare an pe 21 noiembrie. Această sărbatoare este cunoscută de foarte mulți credincioși și sub numele de Vivodenia sau Ovedenia.

Părinții Născătoarei de Dumnezeu Fecioara sunt Sfinții Părinți Ioachim și Ana. Aceștia sunt cunoscuți pentru credința arzătoare în Dumnezeu și pentru faptul că erau lipsiți de copii. Deoarece viața lor nu era completă fără copii, se roagă la Dumnezeu să primească și ei bucuria de a fi părinți, promițând ca în cazul în care vor avea un copil, acesta va fi dus la templu unde va fi închinat Domnului. 

Îngerul li se arată si le vestește că vor avea o fată care va trebui să poarte numele de Maria. Neuitând de promisiunea făcută în fața lui Dumnezeu, la trei ani de la nașterea Fecioarei Maria, Ioachim și Ana o duc pe fiica lor la templu.

Sunt și anumite obiceiuri specifice acestei zile cum ar fi: copiii care pun crengi de măr în vase cu apă. Acestea vor fi ținute la căldură și la lumină și vor înmuguri și înflori. Iar odată cu prilejul Anului Nou, acestea vor fi folosite drept sorcove. Nu în ultimul rând, dat fiind faptul că această sărbătoare este într-o perioadă de post si pentru ca toți creștinii să se poata bucura de sărbătorirea Intrării Maicii Domnului în Biserică, Biserica Ortodoxa a rânduit ca pe data de 21 noiembrie să fie dezlegare la pește.Etichete: noiembrie |  Sărbătoare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU