05 [IUN 19] MONDEN Buzau
Miercuri, 05 iunie 2019

Să fii învățător e lucru mare!

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
2 voturi 2288 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Un profesor bun își lasă definitiv amprenta asupra dezvoltării armonioase a elevilor săi, printr-o sumă de calități esențiale care îl ajută să facă cinste vocației îmbrățisate. Potrivit calendarului pentru anul școlar 2018-2019, aprobat de Ministerul Educației, 5 iunie este o zi specială pentru cadrele didactice.

Fiecare educator, invatator si profesor din intregul sistem de invatamant, trebuie sa fie atat un bun specialist in domeniu, cat si un bun educator. Numai imbinand aceste doua calitati, cadrele didactice isi vor indeplini in bune conditii sarcina de inalta responsabilitate si onoare in formarea tinerei generatii. 

Ziua de 5 iunie poarta semnificatia zilei de nastere a dascalului Gheorghe Lazar, intemeietorul invatamantului modern romanesc (n. 5 iun. 1779-m. 17 sept. 1823). 

Proverbul “Omul cât trăiește, învață” are o importanță deosebită în vocația de dascăl. Un profesor bun se preocupă în permanență de propria sa perfecționare, găsind în sine resurse infinite de voință în a evolua. Iar această instruire continuă nu se referă doar la stăpânirea disciplinei predate, ci și la îmbunătățirea metodelor didactice și de relaționare cu copiii, ca un bun psiholog care știe ce abordare să adopte la nivel comportamental.

La multi ani! Sa fie cu răbdare, înțelepciune, respect reciproc și bunătate!


Etichete: învățător |  lucru
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU