14 [IUL 19] MONDEN Buzau
Duminică, 14 iulie 2019

Riscurile bronzatului la solar. Ce trebuie să știi înainte de a merge la prima ședință de bronzare

Andreea Zaleschi alte articole de Andreea Zaleschi
0 voturi 1796 vizualizari 0 comentarii

 Solarul este o practică din ce în ce mai folosită de cât mai multe persoane, însă frumusețea obținută prin artificii își cere tributul. La ce riscuri ne expunem mergând la solar?

Zilele călduroase de vară vor să fie întâmpinate de cât mai multe persoane pregătite, iar până la primul bronz natural, pe plajă, sub razele soarelui, câteva ședințe la solar sunt prima alegere făcută de oameni.
 Soarele este un furnizor de vitamina D și, deci, de sănătate, asta dacă respectăm câteva precizări ale specialiștilor în ceea ce-l privește, precum expunerea la razele acestuia într-un anumit interval orar, sau cremele folosite pentru protecția pielii.
Solarul, însă, este doar o oglindă a soarelui, ce-i imită caracteristicile. O serie de lămpi fluorescente pe bază de amestec de fosfor încearcă, într-un spațiu delimitat, să creeze efectele soarelui asupra corpului uman și felul în care este perceput de acesta. El emite Ultraviolete A și B, dar lumina naturală utilizează o cantitate mai mare de Ultraviolete B. Este cunoscut faptul că, pentru un bronz frumos, dar și sănătos, Ultravioletele A sunt cele benefice. De aici și anumite ore sunt recomandate pentru expunerea la soare. Tot de aici pornește și practica solarului, care folosește un raport invers proporțional al celor două tipuri de ultraviolete. Ultravioletele A în cantitate de 95% și Ultravioletele B în cantitate de 5%. (după cum se menționează și pe https://www.feminis.ro/dr-oana-clatici-ne-spune-totul-despre-riscurile-expunerii-la-solar_44676.html#n). Însă expunerea pielii la o sursă artificială de bronzat nu face decât să mintă organismul.
 „Este o practică foarte nesănătoasă întrucât ultravioletele produse în cabinetele, dacă le putem numi așa, de producere a ultravioletelor, sunt foarte agresive, mult mai agresive, mult mai nocive comparativ cu radiațiile ultraviolete produse de soarele natural. Creează modificări ireversibile la nivel cutanat, iar șansa de a avea, sau mai bine zis, neșansa de a se alege pacientul cu melanom sau probabilitatea ca leziunile pigmentare să se dezvolte și să se transforme în leziuni canceroase este foarte mare, iar la copii, incidența cancerelor ca urmare a expunerii în perioada copilăriei, dublează riscul de cancer de piele. Alte efecte ale bronzului de solar este foto îmbătrânirea, ar fi principalul efect, apariția acelor riduri premature, apariția uscăciunii cutanate, apariția eczemelor și a dermatitelor, a pruritului. În general, lumea care merge la solar vrea să se bronzeze, nu să folosească creme foto-protectoare înainte de a se duce la solar. Dacă trebuie să ne ducem la solar, dacă nu se poate altfel, pentru că așa e la modă la noi în țară, trebuie să avem o piele foarte hidratată, hidratată cu creme sau cu apă termală și hidratare internă, foarte multe lichide, mai ales acum, în sezonul călduros.”, a declarat doctorul dermatolog Cristian Rizoiu.
 Desigur, este alegerea fiecăruia dacă dorește sau nu să meargă la solar, însă este bine ca înainte de această decizie, să fie bine informat privind această practică.Etichete: înainte |  bronzare |  bronzatului |  ședință |  merge |  prima |  Riscurile |  solar |  trebuie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU