04 [IUL 18] MONDEN Buzau
Miercuri, 04 iulie 2018

REMEMBER Constantin Tănase, la Focus FM

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 1855 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Pe lângă muzica ușoară și populară pe care o pune în undă, Focus Fm aduce în permanență în atenția publică mari talente ale României. Nenumărate campanii cu voci cunoscute și iubite ale teatrului și filmului românesc s-au auzit la stația radio numărul 1 în regiune. 

Generație după generație, valorile reale ale neamului nu trebuie date uitării, ci promovate și moștenirea culturală pe care aceștia o lasă trebuie să ajungă la fiecare, indiferent de vârstă.  

În luna iulie, Focus Fm îl aduce în amintire pe Constantin Tănase. Mîine se împlinesc 138 de ani de la nașterea cunsocutului actor, figură cheie în teatrul de revistă românesc. 

La Focus Fm se aud de astăzi interpretările marelui actor, exemplu Cu ce? Pen'ce?. Guvernul cere biruri noi iar leafa ţi-o ia înapoi... Să dau eu neică bănişorii, să-şi facă casă perceptorii?... Cu banii mei strânşi cu dichis, s-o şteargă alţii la Paris?

Teatrul lui Tănase era adesea politic și avangardist

 
În perioada interbelică, era bine ştiut că, dacă vrei să râzi, mergi „la Tănase“. Actorul era principalul animator de la „Cărăbuşul“, trupa de teatru de revistă pe care o înfiinţase în 1919, şi ajunsese să câştige simpatia unui public foarte larg. Spectacolele sale erau un magnet pentru doamnele suave, care purtau umbreluţe de soare albe şi se plimbau pe Calea Victoriei, dar şi pentru cetăţeanul umil, obidit. Nu pentru că era un talentat măscărici. Cupletele sale aveau priză la public fiindcă Tănase folosea satira ca să critice politicianismul, corupţia şi dispreţul faţă de nevoile cetăţenilor, reuşind un gen de divertisment care dacă nu-i alina, măcar le dădea o mică satisfacţie morală oamenilor.

Omagiat şi în prezent 
Astăzi, Teatrul de Revistă din Bucureşti, continuatorul „Cărăbuşului“, îi poartă numele lui Tănase, iar la Vaslui, în oraşul său natal, se organizează în fiecare an, Festivalul Umorului „Constantin Tănase“.
Etichete: Constantin |  Focus |  REMEMBER |  Tănase
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU