01 [AUG 19] MONDEN Buzau
Joi, 01 august 2019

Râmniceanca a reușit să pună o femeie pe bancnota românească!

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2116 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că va lansa în circulaţie bancnota de 20 de lei, care va celebra o personalitate feminină, pe Ecaterina Teodoroiu, inițiativa aparținând jurnalistei de fashion Janina Nectara, originară din Râmnicu Sărat.

Jurnalista de modă Janina Nectara a înregistrat o primă victorie cu campania Femei pe bancnote, lansată anul trecut. Janina a gândit o platformă online și a redactat o petiție adresată Guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, pentru tipărirea pe bancnotele românești a figurilor feminine care au marcat diferite domenii din istoria României, precum Regina Maria, Ana Aslan, Ecaterina Teodoroiu, Iulia Hașdeu sau Maria Tănase.

'Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, în şedinţa din 30 iulie, lansarea în circulaţie, în cursul anului 2020, a unei bancnote care va avea pe una dintre feţe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial. Bancnota va avea valoarea nominală de 20 de lei. Această valoare nominală a mai fost utilizată în istoria emisiunilor de bancnote româneşti şi se regăseşte printre cele aflate în circulaţie în zona euro', arată un comunicat al BNR.


Etichete: bancnota |  femeie |  Râmniceanca |  reușit |  românească
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU