19 [IUN 18] MONDEN Buzau
Marţi, 19 iunie 2018

PREMIERĂ: Plăieșii cântă azi în Drăgaică

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2415 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Cu un succes imens la public, grupul Plăieșii va ajunge prima dată la Buzău, astăzi în Drăgaică. Organizatorii au primit cereri ca această formulă din Republica Moldova să ajungă și aici, unde să performeze în fața miilor de buzoieni și nu numai, în prima seară populară a târgului de vară, ajuns la ediția aniversară cu numărul 240.

Cap de afiș, în această seară tematică de Drăgaică sunt Plăieșii. La moment, din ansamblul etnofolcloric fac parte 15 „plăieşi”, inclusiv şapte instrumentiști. Dintre cei 15, trei sunt studenţi, iar restul, chiar dacă profesează în alte domenii decât cel al muzicii, ei fiind poliţişti, ingineri, șoferi ori medici, pe scenă sunt cu toţii adevăraţi artişti. Colectivul condus de Nicolae Gribincea a sărbătorit 28 de ani de la fondare, iar aceasta este formula care va fi prezentă la Buzău. Plăieșii sunt la a treia generaţie de tineri.

În această seară vor cânta și artiști locali ca Mirela Ursache, Chihlimbar sau Nicolae Oprișan și evenimentul e anunțat cu începere de la 18.00.


Etichete: cântă |  Drăgaică |  Plăieșii |  PREMIERĂ
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU