18 [IUN 18] MONDEN Buzau
Luni, 18 iunie 2018

Peste 30.000 de spectatori la Festivalul Naţional Benone Sinulescu

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
1 vot 3310 vizualizari 1 comentariu monden@focustv.ro

A fost un weekend spectaculos la Buzău, unde s-a derulat a doua ediție a festivalului ce poartă numele unuia dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști din zona noastră geografică, Benone Sinulescu. Prezența în cele două zile de festival a fost una record. Din datele oficiale, circa 30.000 de oameni, din toată regiunea de sud-est au venit să îl vadă pe artistul de muzică populară, dar și pe invitații săi de seamă.

Sâmbătă, atracția serii a fost Paul Surugiu – Fuego. Extrem de apreciat pentru diversitatea mzuicală și pentru emoția pusă în scenă, publicul l-a întâmpinat cu mare bucurie și aplauze la scenă deschisă. Laura Lavric, Valeria şi Traian Ilea, Aneta Stan, Mihai Ciobanu, Nicolae Datcu, Maria Iliuţ, Angela Buciu, Radu Ciordaş, Alexandru Pugna, Mariana Anghel, Emilia Dorobanţu, Lazăr Novak, Ionica Stan, Ghiţă Brancu, Nicuşor Iordan, Iulia Mihai, Nemuritorii, Daniela Breban, Adriana Stuparu, Drăgăicuţele, Anuţa Arghiroi, Nicoleta Beca au fost artiştii care au cucerit audienţa cu momente muzicale de neuitat și care au adus bucurie în rândul spectatorilor. Aceștia au creat atmosfera specifică celor mai frumoase petreceri tradiţionale româneşti.

Duminică seara, în cea de-a doua zi a Festivalului Naţional de Muzică Populară Benone Sinulescu, pe scena de la Târgul Drăgaica au fost premiaţi cei mai talentaţi copii şi tineri participanţi, trecuţi prin filtrul atent şi competent al jurizării. La final, ocupanţii locurilor întâi la fiecare categorie au cântat în faţa publicului o piesă din concurs, sub privirile pline de admiraţie ale lui Dan Negru, invitatul special al zilei de ieri. Seara a continuat cu recitaluri ale unor îndrăgiţi solişti, până spre miezul nopţii, iar publicul a încins hore, bătute şi sârbe de mai mare dragul. 

Prezent pe scena Festivalului Naţional de Muzică Populară Benone Sinulescu, primarul Buzăului- Constantin Toma a declarat:

"O zi istorică, în mod sigur după 1990, azi la Drăgaică. Suntem peste 30.000 de oameni. S-au încins grătarele. Vă mulțumesc dragi buzoieni că am fost la înălțimea acestui mare eveniment al muzicii populare românești. În acest moment avem cel mai mare festival al muzicii populare. Buzăul este un oraș deschis muzicii populare românești adevărate și al poeziilor românești adevărate.


Etichete: Benone |  Festivalului |  Naţional |  Peste |  Sinulescu |  spectatori
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

florin
19 decembrie 2018
Un festival foarte frumos, care se pare ca are si succes. Nea Beni este foarte apreciat pentru tot ceea ce a oferit muzicii romanesti. Eu am gasit mai multe detalii despre acest artist pe http://benonesinulescu.eu/ si imi place sa ii ascult piesele pe acest site.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU