18 [OCT 16] MONDEN Buzau
Marţi, 18 octombrie 2016

Nuntă cu aer de poveste (foto)

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
2 voturi 2827 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Diana şi Mihai au impresionat o ţară întreagă cu imagini de la nunta lor. Cei doi tineri au purtat costume tradiţionale stilizate în ziua cea mare şi au transmis cele mai pure şi emoţionante sentimente. 


La un lăcaş de cult din Bacău, doi tineri îndrăgostiţi şi-au unit destinele în faţa lui Dumnezeu. Alături le-au fost rudele, prietenii, dar şi naşii care au purtat la rândul lor cu mândrie frumoase costume tradiţionale. Dincolo de portul românesc, simplitatea şi bunul gust şi-au făcut simţită prezenţa până la capăt, prin coafură şi machiaj, dar mai ales prin priviri şi gesturi.  


Nunta a fost una împărătească. Mirii, ca niște apărători ai credintei, purității, tradiţionalismului au strălucit. Emoţia lor se simte din frumusețea pozelor.


Costumul tradițional este haina reprezentativă a neamului, lăsată prin moștenire de la strămoșii noștri încă din cele mai îndepărtate vremuri. Astăzi, în pofida noilor tendințe și valurilor de modă vestimentară, tot mai mulți români tind să păstreze portul național din fiecare zonă folclorică în parte. În rândul tinerilor se organizează tot mai multe evenimente de divertisment care pun în valoare IA tradițională. Astfel, reînvie tradiția și în rândul mirilor, de a îmbrăca straie tradiționale de nuntă. Etichete: Nuntă |  poveste
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU