13 [AUG 19] MONDEN Buzau
Marţi, 13 august 2019

Muzica de la FOCUS, votată în UE

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2444 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Noi vom avea șase piese care să ne reprezinte țara într-o carte a Uniunii Europene. Există 54 de cântece românești nominalizate pentru care românii pot vota să îi reprezinte în această arhivă la nivel european.
 
Printre melodii se afla cele traditionale și îndrăgite precum "Ciocarlia ", "Aseara ti-am luat basma" si "Somnoroase pasarele" de Mihai Eminescu, dar si cele contemporane precum "Amintire cu haiduci" de Vali Sterian si "Ploaia care va veni" de Pasarea Colibri. Multe dintre piese emblemă pe categoriile menționate sunt difuzate la radio Focus FM, un radio pe inima românului adevărat, care difuzează muzica tuturor timpurilor, cântată de cei mai mari artiști ai țării. 

Nu mai puțin de 17 academii din 14 state membre au decis sase categorii de cantece: "Cantece de dragoste", "Natura si Anotimpuri", "Libertate si Pace", "Cantece Populare ", "Cantece despre credinta" si "Cantece pentru copii".

Aseară ți-am luat basma (folclor), De-ai fi tu salcie la mal (Muzica: Horia Moculescu/ Textier: Mihai Maximilian), Ce bine că ești (Muzica: Nicu Alifantis, Versuri: Nichita Stanescu), Dau viața mea pentru o iubire (Muzica: Marius Teicu/Textier: Eugen Rotaru), Au innebunit salcamii (Arhip Cibotaru, Tudor Gheorghe), Veniti privighetoarea canta (Muzica: Marian Nistor / Versuri: Alexandru Macedonski) si Lasa-mi toamna pomii verzi (Muzica: Margareta Paslaru, Versuri: Ana Blandiana), Amintire cu haiduci (Valeriu Sterian), Deschideti poarta soarelui (Anton Suteu) sau O lume minunata (Mihai Constantinescu) sunt piese de referință, nominalizate, difuzate zi de zi de cea mai populară stație de radio din regiune.

Prima ediție a Cărții de cântece a UE este planificat să fie publicată de Ziua Europei, pe 9 Mai 2020: 162 de cântece tipărite în limba originală și in traducere engleză, alăturat. 


Etichete: FOCUS |  Muzica |  votată
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU