10 [AUG 17] MONDEN Buzau
Joi, 10 august 2017

Lucia Dumitrescu, un remember Dan Spătaru la FOCUS FM

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
3 voturi 3448 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Luna aceasta, Lucia Dumitrescu a intrat în difuzare cu o piesă mai veche compusă de Cornel Fugaru pentru Dan Spătaru, dar remixată extrem de frumos de Alexandru Gorgos. Poate fi votată pe focusfm.ro.

Melodia se numeşte „De vrei să ştii ce înseamnă să fii român” iar remixul interpretat de buzoiancă este potrivit grilei Focus Fm, în contextul în care stația de radio promovează muzica românească și artiștii grei ai genurilor muzicale. În interpretarea originală, a lui Dan Spătaru, piesa a luat în anul 1986 Trofeul Creație la Mamaia. 
Piesa a fost compusă de Cornel Fugaru pe un text semnat de Dan D.Dumitriu și are un puternic mesaj patriotic prin natura versurilor sale, mai ales la refren: “De vrei să știi ce înseamnă român/ Întreabă munții și codrul străbun / Ascultă doina ciocârliei cântată de cu zori/ Și vino pe la noi de sărbători”.
Fiind în perioada regimului comunist, este explicabil faptul că în cadrul festivalului erau lansate și asemenea piese, care după 1989 au dispărut cu desăvârșire.
Pe atunci însă, sentimentul de patriotism trebuia indus națiunii române  inclusiv prin muzică, iar manifestarea  culturală anuală de la Mamaia era un bun prilej.


Etichete: Dumitrescu |  FOCUS |  Lucia |  remember |  Spătaru
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU