06 [IUN 19] MONDEN Buzau
Joi, 06 iunie 2019

Hristos S-a Înălțat! Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 1755 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Dacă timp de 40 de zile, creștinii s-au salutat și rugat împreună cu „Hristos a Înviat!”, sufletul sensibil al țăranului român a simțit nevoia să extindă această stare de rugăciune și după Înălțarea Domnului. Doar românii din toată ortodoxia ecumenică a Răsăritului au găsit de cuviință să continue rugăciunea-salut cu „Hristos S-a Înălțat!”. Deși au existat voci care au încercat să demonstreze „că nu este canonic” sau că „este doar din tradiția populară”, salutul „Hristos S-a Înălțat!” ține de ființa credinciosului român, a acelui om simplu peste care au trecut zeci de popoare migratoare și câteva imperii care i-au vrut credința și glia, dar el a rămas credincios credinței strămoșilor. 

Așadar, astăzi ne salutăm cu „Hristos S-a Înălțat!”. Astăzi, la 40 de zile de la Paști prăznuim Înălțarea Domnului Hristos la Ceruri si Ziua Eroilor, care s-au jerfit pentru Credinta, Independenta si Libertatea neamului.

Un salut și o mărturisire publică, „Hristos S-a Înălțat! – Adevărat S-a Înălțat!” trebuie să treacă dincolo de formalismul salutului cotidian și să devină rugăciune sinceră, un gând bun și un suflet pregătit să fie încărcat numai cu iubire.Etichete: Înălțarea |  Înălțat |  Domnului |  Eroilor |  Hristos
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU