26 [IUL 19] MONDEN Buzau
Vineri, 26 iulie 2019

Gratis pentru copiii cuminți! MERITĂ CITIT

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 1963 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Vă mai aduceți aminte genunchii juliți din copilărie? Zgărieturile făcute când pe furiș ne cățăram în cel mai ispititor cais sau cireș de la vecinul, sau din spatele blocului? Ștergeam în poală fructele și le vâram pe gât cu poftă. Când ne chemau la prânz ai noștri spuneam că nu ne este foame și ne urcam încă o dată pe cea mai apropiată și sigură creangă de unde luam măcar un fruct. Erau deliciile copilăriei noastre, căci puțini erau banii de caramele. Serveam doar brânză frământată frecată cu zahăr, mămăligă coaptă cu zahăr și la zi mare gogoși făcute de mamă sau bunică.

Zilele trecute un anunț lăsat de o bătrână la poartă mi-a adus aminte de cum urcam pe furiș la vecină să prind un fruct proaspăt. Despre cum mă prindea și mă stropea cu apă. 

Gratis pentru copii cuminți! Acesta este anunțul lăsat în fața porții, lângă un castron cu fructe coapte și zemoase. Prea simplu, prea frumos acest gest. Poate și bâtrânii s-au schimbat... sau cel puțin unii. Acum avem toți bani de caramele, dar în fuga după bani poate uităm să fim oameni buni. Acum totul are un preț!

PS. Toți copiii sunt cuminți și speciali!


Etichete: CITIT |  copii |  cuminți |  Gratis |  MERITĂ |  pentru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU