25 [OCT 18] MONDEN Buzau
Joi, 25 octombrie 2018

Fuego a lansat o nouă compoziție de-a primarului buzoian

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2313 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Artiștii trăiesc și ard prin creația lor, dar și prin emotiile pe care publicul le transmite. Fuego a reușit, în peste 10 ani de activitate pe scena basarabeană, să fie perceput ca un artist autohton și tratat ca atare, reușind să realizeze două spectacole pe an, cu casa închisă.

Paul Surugiu- Fuego a reușit să stabilească o legatură puternică cu Basarabia, atât prin colaborarea avută cu Grigore Vieru, care a scris pentru el în ultimii ani ai existentei sale, cât și prin puterea pe care muzica a exercitat-o în promovarea spiritului național, a valorilor autentice.

Iată ce declară artistul despre locul de peste Prut:

Acolo mă simt, de fiecare dată, acasă! Am adunat o mulțime de amintiri și chiar sunt apropiat de locul acesta încercat de istorie, de vremi, de anii grei! Basarabia este una cu noi și chiar dacă mulți vor să ne spună altceva, chiar dacă istoria a fost de cele mai multe ori potrivnică, sunt sigur că toți simțim la fel și ne dăm seama că cei de acolo au aceleași valori și bucurii ca și noi, fiind frați! 
Avem o singură limbă, avem o singură simțire – cea românească! Nu cea mai bună poate, dar e a noastră și ne mândrim cu ea! 


Cea mai recentă piesă a sa (Dragă soră, Basarbie) este scrisă de Marian Mărgărit (primarul localităţii buzoiene Boldu), atât muzica, cât și versurile, iar orchestrația este făcută de Alexandru Gorgos.


Etichete: buzoian |  compoziție |  Fuego |  lansat |  primarului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU