14 [APR 17] MONDEN Buzau
Vineri, 14 aprilie 2017

Ediţie specială de Paşte, la MONDEN (foto)

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
5 voturi 2911 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

În această seară, urmează la MONDEN o ediţie dedicată sărbătorii Paştelui. 

Ultima săptămână înainte de Paște, cunoscută și ca Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor a fost una care a programat pentru credincioşi slujbe speciale la Biserică, dar și zile în care au avut de respectat anumite obiceiuri legate de pregătirile de Paște. Pe Focus Tv, Karla Lucuţă vă prezintă în această seară de la 20.30, pregătirile unui femei obişnuite din satul vrâncean Răduleşti.  


Aşa cum spune tradiţia, în după-amiaza Joii Mari se fac cele mai importante copturi de Paște: pasca şi cozonacii. Cea mai importantă, pasca, se face din faină de grâu de cea mai bună calitate, cernută prin sita deasă, și are, în mod tradițional, forma rotundă.


În cele mai multe locuri, Joia Mare este ziua în care se roșesc ouăle și în care credincioșii se împărtășesc, după ce s-au spovedit. Tot în Joia Mare se ține post cu mâncare uscată, iar la biserici nu se mai trag clopotele, ci doar se bate toaca. 


Dna Maria a respectat tradiţia şi a înroşit ouăle şi a copt cozonacul, după o reteţă cunoscută de la mama sa. Ce a ieşit se va difuza în seara aceasta de la 20.30, pe Focus TV Buzău şi Vrancea, în reluare şi sâmbătă şi duminică.Etichete: Ediţie |  MONDEN |  Paşte |  specială
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 1   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU