20 [IAN 20] MONDEN Buzau
Luni, 20 ianuarie 2020

E cea mai deprimantă zi!

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 3017 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Așa o fi oare? Cea de-a treia zi de luni a anului, care în 2020 corespunde datei de 20 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă, la această concluzie ajungând un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente dintr-un an.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, psihologul britanic a analizat o combinație de factori și consideră că "depresia colectivă" din a treia zi de luni din an ar fi cauzată de scăderea temperaturilor și de o reducere a luminozității. Acestor factori li se adaugă datoriile acumulate în urma sărbătorilor de sfârșit de an.

Bineînțeles că acestea sunt însă doar calcule matematice. Până la urmă, noi ne facem ziua cum dorim.

Și totuși, în 2020, potrivit aceluiași calcul, cea mai fericită zi a anului va corespunde datei de 19 iunie, a treia vineri din luna respectivă.

Potrivit specialistilor, persoanele care stau langa fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai ușor de starea de depresie din această perioada a anului. De asemenea, experții recomandă sporturile specifice iernii sau, daca vremea este mult prea friguroasă, exercițiile la sală. Și unde mai pui și muzica de la radio Focus Fm, uiți că azi e cea mai deprimantă zi din an.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU