26 [MAR 18] MONDEN Buzau
Luni, 26 martie 2018

Designerii îl iubesc pe Brâncuși. Uite cum s-au inspirat!

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 1829 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Cu aproape două săptămâni în urmă, tineri designeri români au realizat prezentări de excepție, inspirați fiind în conceperea noilor colecții de marele sculptor, Constantin Brâncuși. Un eveniment concept de tradiție, ajuns la a XIX-a ediție, s-a bucurat de participarea a numeroși designeri cunoscuți, specialiști din industria de fashion.

În anul “Secolului Românesc” au fost alese mari personaje naționale, emblematice, ale acestor 100 de ani de Românie modernă. În această nouă ediție a fost sărbătorită personalitatea iconică și moștenirea plastică și simbolică a părintelui sculpturii moderne: Constantin BRÂNCUȘI. 

„Brâncuși reprezintă ADN-ul nostru absolut, cel ce ne-a introdus pe harta modernă a spiritualității universale, cel care a făcut din simbolurile noastre tradiționale repere ale umanității, valori fără de care lumea modernă nu ar fi arătat la fel. El este  România, în forma ei absolută și atemporală”, a decarat organizatorul acestui eveniment, Alin Gălățescu.

Buzoianul Don Arthur, alături de brand-ul său și alți tineri creatori au făcut senzație pe scenă. Șaisprezece talentați designeri și-au prezentat în total în fața a peste 200 de invitați prezenți mini-colecțiile speciale, tip capsulă, inspirate și dedicate lui Constantin Brâncuși. Atenția a picat pe nuanțe de alb, crem și gri, iar croielile asimetrice și volumetrice, alături de accesorii și materiale au fost vedetele colecțiilor.


Etichete: Brâncuși |  Designerii |  inspirat |  iubesc
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU