23 [OCT 19] MONDEN Buzau
Miercuri, 23 octombrie 2019

De 18 ani pe toate scenele mari

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
1 vot 3466 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Cu peste 1000 de concerte la activ, membrii trupei Provincialii au celebrat 18 ani de activitate chiar pe 18 octombrie. Peste 3.000 de fani au fost la concertul aniversar din Capitală, alături de vrânceanul Ionuț și colegii săi.  Ionuț Ungureanu, solistul trupei este cel care a ținut mereu această trupă în pas cu moda, în industria muzicală românească.

Trupa Provincialii s-a înființat în 2001, când Ionuț Ungureanu și Eugen Radu (clape) îl cooptează pe Costel Constantinescu - chitara solo. Au început o serie de evenimente în București și un contract la un hotel în urma căruia trupa este nevoită să adopte formula clasică (cinci instrumentiști). Astfel, în sprijinul acestui proiect s-au alăturat muzicieni de valoare precum: Marcu Emil – bas, Matei Stanciu - tobe.

În 2003 trupa scoate primul album, "Un minut", având ca single melodiile: "Adună-mă în brațe" și "Un minut", piese care au beneficiat ulterior și de videoclipuri.

În 2004 Provincialii participă alături de M-onik la selecția finală a Eurovision cu melodia "Promise me". În același an s-a realizat și varianta în limba română, "Sărutul nopților de rai"  în duet cu ANDRA. În același an, solistul participă cu melodia "Nu-mi pierd speranța" a lui Laurențiu Duță la festivalul MAMAIA, secțiunea creație unde obține locul 2.

În 2005 trupa participă la festivalul MAMAIA secțiunea interpretare cu melodia "Oameni" a lui Marius Țeicu unde câștigă locul 1 și trofeul Mamaia 2005. În acelasi an apare albumul "Noaptea pe covor" ce conține single-urile "Noaptea pe covor", "Sărutul nopților de rai".

În 2006 trupa participă din nou la festivalul MAMAIA , secțiunea creație cu melodia lui Ionel Tudor "Aproape de cer" unde obține locul 1.

Muzica Provincialilor se aude la Focus Fm, un radio cu cea mai bună muzică românească.Etichete: scenele |  toate
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU