24 [IUL 18] MONDEN Buzau
Marţi, 24 iulie 2018

Daniel Roșioru - profil de campion

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
1 vot 2438 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, buzoianul Daniel Roșioru a mers ca în fiecare an la Păltiniș pentru dubla care încheie Triada: concursul de cross country și maratonul Geiger MTB Challenge. 

Văzându-l pe două roți, pare totul atât de simplu. E un sportiv competitiv, civilizat și mereu cu gândul la locul I. Așa cum îi stă bine unui campion, acesta a câștigat în ambele curse la categoria sa de vârstă. Acestea sunt cele mai tari competiții organizate an de an. 

Despre traseu și provocările apărute, Daniel spune că a fost unul complex și extrem de bine lucrat.
 
"Din păcate, avem puține curse de cross country, dar cea de la Păltiniș e de departe cea mai faină: un traseu complex și foarte bine lucrat, care te muncește, dar te și face să te bucuri de dat. Evident, nici maratonul nu e mai prejos și reușește cu fiecare ediție să mai ridice ștacheta. E de departe regele maratoanelor din România. Anul ăsta traseul ne-a purtat pentru prima oară la 2000 de metri altitudine, prin gol alpin și prin jnepeniș, pe urcări nemiloase și coborâri pe cât de grele, pe atât de faine. În cea mai mare parte a cursei am fost pe doi și doar pe ultima coborâre am reușit să depășesc, deci nu mi-a fost deloc ușor și Geiger-ul clar a scos untul din mine!".

Buzoianul și-ar dori ca astfel de curse să fie tot mai des organizate în țara noastră și amatorii să nu stea pe margine, iar bicicliștii împătimiți să își dea seama că ele sunt cele care ridică nivelul cu adevărat.
După această dublă reușită, Daniel Roșioru a lansat și un mesaj pentru tineri, pe care îi invită la mișcare, sportul fiind un mod de a-și întreține sănătatea și de a se distra. 

"Dați-vă cu bicicleta, înscrieți-vă la concursuri, distrați-vă!"


Etichete: campion |  Daniel |  profil |  Roșioru
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU