10 [NOV 17] MONDEN Buzau
Vineri, 10 noiembrie 2017

Ce a făcut Raluca Bădulescu la Buzău

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
2 voturi 2874 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

foto: instagram

Raluca Bădulescu "s-a învoit" de la filmările pentru show-ul Bravo, ai stil și a venit la Buzău. Aici, ea a fost primită cu mult drag de toți cei prezenți la momentul festiv organizat de Școala Nr.1 din Buzău, la 150 de ani de existență. Această școală poartă numele pilotului Mircea T. Bădulescu, nimeni altul decât bunicul juratului de la Kanal D. Aceasta a venit însoțită de părinții săi, de soț și de fiul său. S-a pozat cu elevii școlii și cu primarul Buzăului.

Căpitanul aviator Mircea T. Bădulescu, erou al celui de-al Doilea Răzoi Mondial, este considerat asul aviaţiei române de bombardament în picaj. Nu împlinise nici 30 de ani când statul îl decora pentru curajul şi priceperea cu care şi-a îndeplinit misiunile aeriene, reuşind în cele peste 200 de ore de operaţii să scoată din uz zeci de capacităţi de luptă inamice, de la vehicule, clădiri sau elemente de infrastructură, spune Adevărul.   

Mircea Bădulescu s-a născut la 1 noiembrie 1917, la Buzău, fiind al treilea copil al soţilor sofia şi Teodor Bădulescu. Din anul 1924, a urmat cursurile Şcolii Primare de băieţi nr. 2 din Buzău, azi şcoala numărul 1 ”Aviator Mircea T. Bădulescu”. Între anii 1930 - 1938, a urmat cursurile prestigiosului Liceu Bogdan Petriceicu Hasdeu din Buzău, apoi a îmbrăţişat cariera militară, specialitatea aviaţie.
Etichete: Buzău |  Bădulescu |  făcut |  Raluca
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU