31 [IUL 19] MONDEN Buzau
Miercuri, 31 iulie 2019

Caniculă urmată de furtună, la Buzău

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2727 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri dimineata, doua atentionari de tip cod galben de furtuni valabile in urmatoarele doua zile si o informare meteorologica de vreme rea pentru toata tara. De asemenea, meteorologii atentioneaza ca miercuri va fi canicula in cateva regiuni.

Astfel, informarea meteorologica de vreme rea valabila pentru toata tara intra in vigoare miercuri la ora 13:00 si expira joi la ora 23:00. Indeosebi dupa-amiaza si noaptea, vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp si izolat 35...40 l/mp.

Astăzi va fi canicula in Oltenia, Muntenia si Dobrogea.

Primul cod galben de furtuni intra in vigoare miercuri la ora 15:00 si expira joi la ora 23:00. In intervalul mentionat, in zonele de munte, precum si in Crisana, Banat, jumatatea de nord a Munteniei si a Olteniei, local in Transilvania si nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata.
cod galben furtuni

Se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.

Cel de-al doilea cod galben de furtuni intra in vigoare miercuri seara la ora 23:00 si expira joi la ora 11:00. In intervalul mentionat, in Crisana, cea mai mare parte a Munteniei si a Transilvaniei, precum si zonele de munte vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.

cod galben furtuni ANM iulie


Etichete: Buzău |  Caniculă |  furtună |  urmată
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU