24 [IUN 19] MONDEN Buzau
Luni, 24 iunie 2019

Buzoianul nostru, dublu campion balcanic

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2045 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Finalul Campionatului Balcanic 10 km i-a adus buzoianului Soare un loc 1 individual și un loc 1 cu echipa României. Evenimentul sportiv a fost găzduit de localitatea Brcko (Bosnia-Herțegovina).

Cu această ocazie Soare a devenit dublu campion balcanic: individual și cu echipa.

Practic, atletul a ocupat locul 1 la:

Campionatul Balcanic individual

Campionatul Balcanic cu echipa

Timp: 29.19.

România a participat la această întrecere cu o delegație formată din patru sportivi: Roxana Elisabeta Bîrcă, Cristina Simion, Nicolae Alexandru Soare și Ștefan Iulius Gavril. 

A fost o cursă frumoasă pe care a condus-o pana la km 7 apoi un mic blocaj în capul pieptului l-a făcut să micșoreze puțin ritmul. A reușit apoi sa își mențină poziția balcanică, dar nu și cea de la competiția open pe care a terminat-o pe poziția a 2-a, după un sportiv din Eritrea. Acum se va întoarce la treabă pentru ultimile reglaje pentru Cupa Europei de 10 000 m Londra.

Este un atlet român specializat pe alergare de distanță, laureat cu argint la proba de 10.000 m la Campionatul European pentru tineret din 2013 și la Universiada de vară din 2015.

S-a apucat de alergare la Liceul cu program sportiv „Iolanda Balaș Soter” din Buzău sub îndrumarea lui Vasile Popa. Apoi s-a legitimat la clubul Știința Bacău, unde se pregătește încă în prezent sub conducerea Cristinei Alexe.

În aprilie 2016 s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, după ce a realizat un timp de 2:18:52 la maratonul de la Hamburg.Etichete: balcanic |  Buzoianul |  campion |  dublu |  nostru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU