02 [APR 20] MONDEN Buzau
Joi, 02 aprilie 2020

105 ani de la nașterea lui Gică Petrescu

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2935 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Focus Fm îl celebrează pe Gică Petrescu, nu doar azi pe 2 aprilie, când se împlinesc 105 ani de la nașterea sa, ci în fiecare zi, difuzând muzica sa și punând în atenția publică șlagărele sale și ale altor artiști români de vază ai vremurilor.

Zi una mai săltăreață se aude acum la radio, iar mai devreme maestrul cânta Căsuța noastră. E o bucurie să audă toate generațiile astfel de cântece, care vor rămâne nemuritoare!

Cântăreţul Gică Petrescu s-a născut la 2 aprilie 1915, în Bucureşti. Din primele clase primare a făcut lecţii de pian sub îndrumarea mamei sale, precum şi un curs de vioară cu profesorul Glattauer. 
A avut mii de concerte în întreaga lume, zeci de albume scoase, sute de emisiuni de radio şi televiziune. A susţinut spectacole la cele mai celebre restaurante şi teatre de revistă ale Bucureştiului şi a cântat în faţa unor personalităţi precum regele Mihai sau Louis Armstrong. În afara numeroaselor turnee internaţionale întreprinse de-a lungul carierei, a deţinut un record în privinţa numărului de piese compuse şi interpretate (peste 1.500), înregistrate într-o impresionantă discografie, multe dintre ele devenind în timp şlagăre - piese preluate în repertoriul lor de mulţi interpreţi ai genului.


Etichete: nașterea |  Petrescu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU