18 [NOV 13] MONDEN Bucuresti
Luni, 18 noiembrie 2013

A apărut prima platformă gratuită cu filme româneşti

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
1 vot 2458 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc în parteneriat cu Administrația Fondului Cultural Național au lansat o platformă online de Video On Demand, prin intermediul căreia vor putea fi vizualizate exclusiv producții românești.

 

Platforma este disponibilă pe site-ul www.romfilmpromotion.ro și conține o serie de titluri recent lansate pe marile ecrane, dar și filme de referință ale cinema-ului românesc.


În contextul în care România se confruntă cu o lipsă acută de cinematografe, în unele orașe, șansele de a vedea un film românesc sunt minime. Platforma online de VOD își propune să încurajeze publicul român să vizioneze producții autohtone.

 

Printre titlurile deja disponibile pe platforma de VOD se află: Legături Bolnăvicioase (r. Tudor Giurgiu), Afacerea Tănase (r. Ionuț Teianu), Câinele japonez (r. Tudor Cristian Jurgiu), Caravana Cinematografică (r. Titus Muntean), Cealaltă Irina (r. Andrei Gruzsniczki), Killing Time (r. Florin Piersic Jr.), Rocker (r. Marian Crișan), Ursul (r. Dan Chișu).


Trei lecții de cinema susținute de Lucian Pintilie sunt disponibile, de asemenea, pe platformă: După-amiaza unui torționarNiki Ardelean, colonel în rezervă și Terminus Paradis.


Vizualizarea filmelor nu implică niciun cost.Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU