Luni, 13 octombrie 2014

VAE APCAROM îşi majorează capitalul social cu 50 miliarde lei vechi

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 3857 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Producătorul de material rulant Voestalpine VAE APCAROM S.A. a lansat o ofertă de majorare de capital prin aport în numerar.

Societatea pe acţiuni emitentă are simbolul de tranzacţionare „APC” la Bursa de Valori Bucureşti, iar intermediarul ofertei este Banca Comercială Română S.A., instituţie de credit autorizată pentru activităţi specifice pieţei de capital. Potrivit anunţului de ofertă publicat pe BVB, majorarea de capital social a fost decisă prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Emitentului nr. 75 din 26.08.2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 5758/22.09.2014. Valoarea totală maximă a emisiunii este de 5.000.000 RON, reprezentând un număr de maxim 50.000.000 acţiuni nominative noi, dematerializate, cu o valoare nominală de 0,1 RON/acţiune.

 

Potrivit ofertei, au dreptul să subscrie acţiuni nou emise în cadrul majorării de capital social acţionarii existenţi ai emitentului, proporţional cu cota lor de participare la capitalul social al emitentului la data de înregistrare 12.09.2014. Durata de valabilitate a emisiunii noi de acţiuni este de 31 de zile, iar oferta se consideră iniţiată din ziua lucrătoare imediat următoare datei publicării anunţului într-un ziar de circulaţie naţionala. Acţionarii îndreptăţiţi să subscrie pot subscrie acţiuni în cadrul majorării de capital social în perioada de subscriere 7.10.2014 - 6.11.2014. Acţiunile nesubscrise în perioada de subscriere vor fi anulate. Prospectul de ofertă aferent operaţiunii de majorare de capital social a fost aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 1422 din 3.10.2014. Potrivit acestui document, dezvoltarea societăţii în ultimii trei ani a fost una semnificativă în special în direcţia dezvoltării capacităţilor de producţie, efectuării de investiţii şi îmbunătăţirii volumului de vânzări şi, ca atare, a cifrei de afaceri. Viza de aprobare aplicată pe prospectul de oferta nu are valoare de garanţie şi nici nu reprezintă o altă formă de apreciere a ASF cu privire la oportunitatea, avantajele sau dezavantajele, profitul sau riscurile pe care le-ar putea prezenta tranzacţiile de încheiat prin acceptarea ofertei publice.Etichete: APCAROM |  capitalul |  majorează |  miliarde |  social |  vechi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU